Hvem har makta?

Makt og avmakt er spenningsfylt og visuelt sterk forestilling med to mannlige dansere der makt utfordres gjennom sårbarhet og brutalitet. Hvem har makta og hvem føler avmakt? Kan dette forandre seg?

Vi møter to unge menn som er i tydelig ubalanse, med seg selv og med hverandre. Finner disse to sin egen identitet og balanse? Tør de se den andre inn i øynene? Hvordan kommuniserer de, og hva skjer i maktspillet mellom dem? Forblir den undertrykte undertrykt?

Lys og mørke spiller en egen rolle i denne forestillingen hvor danserne bærer på lyskastere og bestemmer hva som skal få oppmerksomhet. I det urbane lydbildet møtes melodier og elektroniske lydeffekter. Høye gjerder kan gi assosiasjoner til et fengsel. Et fengsel som er både utenpå og inni skikkelsene. Noen er sperret inne, eller kanskje satt i fengsel? Fins det håp? Vil den svake reise seg?

Akrobatikk, parkour og partnering brukes på et filosofisk bakteppe. Hvordan formes et menneske i møte med et annet? Hvordan blir en ny generasjon formet og hvordan opplever mennesket sin tilværelse i dag, i Norden i 2017?

Makt og avmakt er en produksjon med nordisk sammensetning av dansekunstnerne Tony Tran (NO) og Antero Hein (FI/SE), i samarbeid med komponisten Jens L. Thomsen (FO).  Forestillingen turnerer i Nordland i september og i Trøndelag og Molde senere i høst.

Målgruppe: Fra 13 år