Showbox på Fringe

I forrige uke var vi i Showbox-administrasjonen på Fringe-festivalen, i Edinburgh; verdens største scenekunstfestival. I år er den hele 70 år gammel, og festivalprogrammet er gigantisk.

«The Fringe began in 1947 when eight groups arrived in Edinburgh hoping to perform at the newly formed Edinburgh International Festival but were refused entry. Rather than being discouraged from performing, they went ahead and performed on the fringe of the Festival anyway and so the Edinburgh Festival Fringe was born.

2017 marks the 70th anniversary of these eight groups’ defiance and the Edinburgh Festival Fringe is now the largest arts festival in the world.

The Fringe is a truly open access festival where, in the spirit of the original eight, no one is denied entry, making it the largest platform on earth for creative freedom.»

 

Det var inspirerende dager med både faglig påfyll, festligheter, en liten fjelltur og vi møtte våre venner og partnere  i Imaginatefestivalen og EU-prosjektet PUSH. Vi så sju ulike forestillinger i løpet av dagene vi var der, og nå ser vi på muligheten for å få en av dem på Showbox!