Rekordstor internasjonal delegasjon på Showbox

På festivalen i år kommer det delegater og kompanier fra Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Kina, Korea, USA, Canada, Belgia, Italia, Portugal, Skottland, England, Australia, Nederland og Irland. Scenekunstbruket har i mange år jobbet målrettet med sitt internasjonale nettverk, og er på bakgrunn av dette med i to EU-prosjekter knyttet opp til Showbox. I tillegg har vi i år hatt et godt samarbeid med Danse- og teatersentrum som har invitert en gruppe delegater til Showbox.

Geir Lindahl, rådgiver i Danse- og teatersentrum forteller – Norsk scenekunst for barn og unge står i en særstilling ute i verden, og vi har opplevd stor interesse for Showbox. Det er fint for oss å kunne introdusere de internasjonale delegatene for en festival med så stor bredde i det kunstneriske utrykket.

Scenekunstbruket og Showbox mener det er svært nyttig å ha et nært og godt nettverk også utenfor Norge, og at vi på den måten kan følge med på strømninger og kompetanse på feltet.

Ådne Sekkelsten, festivalsjef og daglig leder i Scenekunstbruket gleder seg til å møte den internasjonale delegasjonen – mange har vært i vårt nettverk i mange år, og kommer stadig tilbake til Showbox. I år ser vi også en rekke nye ansikter på festivalen, og det skal bli fint å vise vårt program for en større internasjonal delegasjon. Så godt som hvert år blir norske produksjoner booket til internasjonale festivaler og venues, etter at den har blitt vist på Showbox. Det syns vi er stas!

Våre internasjonale gjester får møte scenekunstnerne og de norske delegatene på en internasjonal dag på SALT, der de også kan få prøve seg på norsk badstu og kaldkulp. Videre i festivalen skal de følge festivalprogrammet, og vi gleder oss til å vise dem en rekke svært ulike produksjoner i løpet av Showbox!