Første forestilling er klar!

Vi er så stolte av å kunne presentere Rimfrost Teaterensemble med den kritikerroste forestillingen Tobias og dagen det smalt som første programslipp til Showbox! 

Tobias har slått neseblod på Gøran – skolens skumleste gutt. «Ingen jenter får være med!» sa Gøran, men han vet jo ikke at Tobias ikke er Cecilie selv om han ser sånn ut.

Ikke engang mamma og pappa vet at Tobias ikke er Cecilie. Bestevennen Pauline og den usynlige dinosaureksperten Konrad er de eneste som vet, og de prøver å hjelpe. Likevel føles det like ille som da meteoren kolliderte inn i jorden og dinosaurene døde. Hvordan skal Tobias forklare for alle sammen hvem han egentlig er? Kanskje er det nettopp en meteor som må til før ting kan bli bra igjen.

Tobias og dagen det smalt er en forestilling som kjønnsidentitet og vennskap. Prosjektet er initiert av Rimfrost Teaterensemble og utarbeidet i samarbeid mellom ensemble og dramatiker, med utgangspunkt i intervjuer.

Produksjonen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Rimfrost Teaterensemble

Forestillingen høstet strålende anmeldelser etter premieren i fjor høst, og på Showbox spilles forestillingen mandag 3. desember.

Les mer om forestillingen på Hålogaland Teaters hjemmesider.

 

Fornøyelig og alvorlig

Jeg tror det er viktig at de har valgt en mannlig skuespiller til å fremstille Tobias, at vi får se ham som den han kjenner seg inni og ikke som slik han ser ut. Jonas Delerud er da også flott som Tobias både i de alvorlige og de morsomme sekvensene av forestillinga.
iTromsø

 

Foto: Marius Fiskum