Claire Parsons Co og Gress til Showbox

Scenen er dekket av gress og en halv bil er på vei inn. To rødhåra figurer og en kaffetørst nabo dukker opp. Her i gresset kan alt hende!

Familieforestillingen Gress er en fantasifull forestilling utviklet av Claire Parsons Co og Marionetteatern. Her møtes dansere, dukkespillere og en sirkusartist!

Claire Parsons vant nettopp den prestisjetunge Cullberg-prisen, og juryen sier: «Claire Parsons har med sina fantasifulla, egensinniga och underfundiga dansföreställningar glatt Stockholmarna, med fokus på den unga publiken, i mer än 15 år. Hennes konstnärskap har genom åren utvecklats, uttrycket har breddats och hon visar oss angelägna, inte sällan humoristiska, iakttagelser av livet. Claire Parsons för även ut sin danskonst till en internationell barnpublik. Vi kan vara stolta över att svensk danskonst för barn, genom koreografer som Claire Parsons, håller hög klass och står högt i rang internationellt.»