1 fyr, 20 karakterer

1 mann, 20 karakterer

Why Even Bother er et onemanshow av og med Joakim Gunby med fokus på lyd og stemmeskuespill. Joakim gjør over 20 forskjellige karakterer kun ved bruk av stemmen, som alle på en aller annen måte har en plass i livet til «Main Character». «Main Character» er en ung voksen som bare prøver å komme seg gjennom hverdagen, men som til stadighet opplever at livet sparker ham i balla.

Stemmene i hodet til «Main Character» driver oss gjennom scener satt på kanten, men som man garantert kjenner seg igjen i. For livet føles jo som en skrekkfilm når man er selvstendig næringsdrivende i to land med svært forskjellige skatteregler, eller som en David Attenborough-dokumentar når man er på nattklubb og prøver å sjekke opp damer? Det gjør det i hvert fall for «Main Character» når han ikke blir mobbet av «iPhone», eller når hjernen hans bare må fortelle ham om de grusomme konsekvensens av ikke å få sove om kvelden, mens han ligger å prøver å få sove …

«Gunby completely nails it; a fresh, funny voice.»

★★★★ The List

«‘Why Even Bother’ is witty, nifty, funny and possibly unlike anything you’ve ever seen before.»

★★★★ ThreeWeeks

«Gunby is an affable comedian who performs generously and humbly, a rare quality in any solo show.»

★★★★ The Scotland Outlier

Joakim var ferdig utdannet fra the Royal Central School of Speech and Drama i London i 2017 og er en dreven skuespiller med masse erfaring med stemmeskuespill. Blant annet fra Radioteateret, men han har også mange hundre timers studioerfaring fra dubbing, reklamer, lydbøker m.m.

Why Even Bother ble spilt 24 ganger på The Edinburgh Fringe Festival i 2018. Og har blitt satt opp flere ganger i både Oslo og England. Forestillingen spilles på Engelsk.