Premierer på Showbox

Premierer på Showbox

På Showbox liker vi å vise fram den aller nyeste scenekunsten, og i år har vi flere premierer.

Åpningsforestilling og Europapremiere: Rising Tide – Arch8 (NL)

Åpningsforestilling og Europapremiere: Rising TideRising Tide er en dynamisk danseforestilling om vår verden akkurat nå. Den undersøker alt det som stiger: temperaturer, havnivåer, og utryddelse av dyrearter. Ved å bruke poesi, lek, samarbeid og live musikk, vever utøverne en verden der vi blir forelsket i naturen, sørger over tapet og innser at vår aktivisme og engasjement kan få tidevannet til å snu. Rising Tide inviterer publikum ombord til en uforglemmelig oppdagelsesreise for alle aldre og gir oss både håp og gjør oss oppmerksomme på hva som skjer i verden.

I Arch 8 lager koreograf Erik Kaiel uortodoks, akrobatisk dans for barn og voksne som ikke kan sitte stille, og spesialiserer seg i engasjerende interaktive forestillinger. Forestillingen har premiere i New York 23. november kommer til oss etterpå, for å åpne Showbox og spilles i Europa for for første gang. Forestillingen vises to ganger; tirsdag 3. desember og onsdag 4. desember.

Norgespremiere: Jakob – Tony Tran

I Jakob møtes to mannlige utøvere som gjennom kroppsspråk og tilstedeværelse utfordrer sine grenser knyttet til makt, vennskap og avhengighet. De inviterer publikum inn i en leken og fysisk koreografi som prøver og undersøke årsakene i hvordan en relasjon kan være begrensende, frigjørende, støttende og destruktiv på samme tid.

Forestillingen har tidligere blitt spilt på Grønland, og vi gleder oss stort til å premiere den i Norge. Jakob vises to ganger onsdag 4. desember, og den første følges av en ettersnakk med Sindre Jacobsen fra Danseinfo.

Premiere: Den trøtte mannen – Jo Strømgren kompani

Premiere: Den trøtte mannen 1I en liten leilighet står en seng. Vekkerklokka ringer. En arm famler seg ut av dyna, stopper ringingen og kaster klokka i søppelbøtta. Ei ny klokke ringer, inni en skuff. Dette er starten på en historie om en mann som ikke klarer å stå opp om morgenen. Vi er utrolig glade for å ha premieren på Jo Strømgrens nye familieforestilling; Den trøtte mannen! 3 forestillinger, torsdag 5. desember og fredag 6. desember.