Konstellasjonen inviterer til Våkenatt

Konstellasjonen inviterer til Våkenatt

Er du klar for å oppdage mytene om fortidens grusomste juleskikkelser? Det får du mulighet til på årets Showbox når Konstellasjonen inviterer til Våkenatt.

Er du klar for å oppdage mytene om fortidens grusomste juleskikkelser?

Våkenatt er en opplevelse mer enn en forestilling. Et sted å finne vei, et sted å fare vill – et sted hvor foreldre er forbudt. Dette blir en annerledes juleopplevelse for dem som står midt mellom barn og ungdom.

I gamle dager levde menneskene side om side med overnaturlige skapninger. Like selvfølgelig som å lære seg å svømme, plystre og spise med kniv og gaffel var kunnskapen om hvordan man skulle beskytte seg hvis man møtte en underjordisk skapning.

Særlig langt mot nord, hvor mørketida fanger hver solstråle, og bare måneskinnet lyser opp og kaster skygger som avslører skikkelser fra den åndelige verdens tilstedeværelse. Snikende rundt hushjørnet, luskende i skogbrynet eller pustende ned gjennom pipa.

Hvem var alle disse skapningene? Hvordan så de ut? Hva ville de? Og hvor er de nå?

Mange voksne avfeier dette som gammel overtro, men vet de dette sikkert?

For: Vet vi egentlig hva som skjuler seg der ute i mørket? Konstellasjonen ser sitt snitt til å undersøke saken når de markerer sitt tiårsjubileum med produksjonen Våkenatt, som også er den tiende produksjonen i deres repertoar. Forestillingen er utviklet for aldersgruppen 10-13 år – populært kalt tweens – og føyer seg inn i rekken av forestillinger produsert av Konstellasjonen der presis målgrupperetting står som et viktig premiss både i utforskning, skapelse og gjennomføring.

I alle konstellasjonens forestillinger er utforsking av formspråk elementært, og i Våkenatt tar de sitt visuelle, ekspressive og teatrale uttrykk videre inn i en interaktiv altoppslukende opplevelse.

Forestillingen har premiere på Turneteatret i Verdal 7. november.