Showbox uten live forestillinger

Showbox uten live forestillinger

På fredag kom nyheten om at Oslo innfører store innstramminger i smittevernstiltakene, og som gjør det umulig å gjennomføre Showbox med fysiske forestillinger.

Festivalsjef Ådne Sekkelsten forteller, – Vi har lenge visst at dette kunne bli en realitet, men siden vi er overbevist om at scenekunst er aller best live som en felles opplevelse, har det vært viktig for oss å sette sammen et program med forestillinger på Black Box Teater, Sentralen, Teater Manu og utendørs i Oslo. Vi hadde gledet oss til å se barn, ungdom, familier og delegatpublikum i salen på alle de 15 liveforestillingene som skulle spille på årets Showbox, men slik gikk det altså ikke. Den 16. utgaven av Showbox blir mildt sagt svært annerledes enn før.

 Møteplass og festivalopplevelse

Vi har lenge planlagt for en festival uten internasjonale delegater, og med få tilreisende fra andre steder i Norge. Vi har satt som mål å fremdeles å være en møteplass og gi festivalopplevelsen til dem som ikke kunne være tilstede i Oslo. Derfor har vi allerede planlagt for et digitalt program med blant annet kunstnersamtaler, workshops og seminarer, hørespill og den nydelige en til en-forestillingen «A piece of you» med den skotske komponisten og cellisten Greg Sinclair.

Åpning med kulturminister Abid Raja

Vi er glade for at Abid Raja har takket ja til å åpne Showbox, og det vil han fremdeles gjøre. Tirsdag 1. desember kl 19.00 åpner festivalen, og alle kan følge med på nett. Det blir tradisjonen tro både taler, kunsterisk innslag og ikke minst; Raja skal tenne Showboxjuletreet.

Lanserer podcast

En sofa, en lenestol, en halv time, to scenekunstnere. Hva snakker de om? På Showbox 2020 lanserer vi vår nye video- og podcastserie; sofasamtaler. To og to møtes scenekunstnere hos oss i Kabelgata, og får frie tøyler i hva de skal snakke om. Vi introduserer dem for hverandre, noen har møttes før, andre møtes for første gang. – dette er noe vi har tenkt på lenge, sier Ådne, og i år ble det veldig riktig å lansere denne serien. Scenekunstbruket har som en av sine hovedoppgaver å løfte frem de som skaper og formidler scenekunst for et ungt publikum, og her gir vi dem en scene hvor de får dele sine tanker og visjoner om dette.

 

Programmet for årets Showbox slippes straks.

 

Foto: Lars Opstad, Showbox 2017. Panta Rei Danseteater – Make me dance