Hege Haagenrud - Pet Parenting (arb. tittel)

Hege Haagenrud – Pet Parenting (arb. tittel)

Den anerkjente koreografen Hege Haagenrud er endelig tilbake på Showbox. Vi gleder oss til å vise hennes nye barneforestilling.

I forestillingen tar hun utgangspunkt i psykologiprofessor Stanley Coren som mener at en to-åringen er på samme mentale nivå som en hund. Begge grupper kan forstå betydningen av rundt 150 ord, føle empati, telle til 5, lure andre, le og gråte. I sitt kunstneriske arbeid lar hun seg fasinere av ulike dyrs oppførsel og bevegelsesspråk, og bruker gjerne det som base for dansernes improvisasjon, og som et element i det endelige uttrykket. Denne gangen er hun ikke bare inspirert av dyr; danserne skal VÆRE hunder. De vil se nærmere på relasjonen mellom barn og hunder, og i denne forestillingen lar de barnet møte seg selv – som hund.