Den mekaniske hagen 1

Den mekaniske hagen

Den Mekaniske Hagen er et teaterstykke skrevet av billedkunstner Camilla Kloster, musiker og komponist Knut Sævik og musiker Lena Nymark. Stykket oppleves som en blanding mellom teater og tegnefilm, der animasjon hele tiden blir projisert på kulissene.

De to vennene Fio og Lyria bor i en vakker og idyllisk hage der de planter grønnsaker og koser seg med eplekake, te og musikk hver dag. En dag kommer en mystisk skikkelse inn i hagen og vil henge opp en ny fuglekasse. Fio takker høflig nei, siden han akkurat har laget en fuglekasse. På natten sniker den mystiske skikkelsen seg inn i hagen igjen, og bytter om på fuglekassen i smug. Etter dette begynner mystiske ting å skje med hagen. Den blir mer og mer mekanisk, og vennskapet til Fio og Lyria blir satt på prøve. Det to vennene reiser under jorden til en mørk og maskinell verden. Her møter de skapningene Pappa Potet, en Hakkerobot og en Konge som kontrollerer alt. Vil vennene klare å redde hagen fra å bli helt mekanisk?

Den mekaniske hagen kan du se på Showbox fredag 3. desember 2021.