To premierer på Showbox

Fire premierer på Showbox

På årets Showbox gleder vi oss til å presentere hele tre premierer: Hege Haagenruds nye barneforestilling Barnehviskerne, Hafnor/Erichsens ungdomsforestilling Never AFK, samt lyttepremiere på Marius Kolbenstvedts Gjennom garden. 

Barnehviskerne – Hege Haagenrud

To premierer på Showbox

I Barnehviskerne tar Haagenrud utgangspunkt i psykologiprofessor Stanley Coren som mener at en to-åring er på samme mentale nivå som en hund. Begge grupper kan forstå betydningen av rundt 150 ord, føle empati, telle til 5, lure andre, le og gråte. I sitt kunstneriske arbeid lar hun seg fasinere av ulike dyrs oppførsel og bevegelsesspråk, og bruker gjerne det som base for dansernes improvisasjon, og som et element i det endelige uttrykket. Denne gangen er hun ikke bare inspirert av dyr; danserne skal VÆRE hunder. De vil se nærmere på relasjonen mellom barn og hunder, og i denne forestillingen lar de barnet møte seg selv – som hund.

Barnehviskerne ser du på Sentralen fredag 3. desember kl 10.00 og kl 12.00

Never AFK – Hafnor/Erichsen

Premiere: Never AFK

I Hafnor/Erichsens forestilling Never AFK møter vi gameren Billie, en level 150 Warmage som bruker mesteparten av tiden sin på å være i den fargerike verdenen Phelmae. Billie elsker å spille og konkurrere sammen med guilden sin, men henger aller mest med bestevenninna Buffy, en forfengelig necromancer og Billies trofaste kompanjong. En dag finner de en uoppdaget del av spillet …

Never AFK (Away From Keyboard) handler om et ungt menneske som tilbringer mesteparten av tiden sin i dataspillenes magiske verden. Forestillingen undersøker identitet og relasjoner, og de mørke kreftene som eksisterer utenfor og i oss selv. I en visuell og altoppslukende reise løftes debatten om dataspill og avhengighet ut på scenen, og utfordrer synet vårt på hva som egentlig er virkelighet.

Historien og konseptet er utviklet gjennom intervjuer og workshops med unge mennesker som spiller mye data/TV-spill, og som kjenner på stigma, maktesløshet og frustrasjon over at deres historier ikke blir fortalt. Sammen med spillere og eksperter har vi gjennom et prosessorientert arbeid bygget en historie som belyser hva et menneske kan gå igjennom, både i møte med spillet og med samfunnet utenfor, når livet i stor grad foregår i en digital tilværelse.

Never AFK ser du på Teater Manu onsdag 1. desember kl. 12.00 og kl. 17.00.

Gjennom garden

 

To premierer på Showbox 1

– memoratorium for guttestemmer – av Marius Kolbenstvedt. 

Lydteater om maskulin oppvekst og vold. Forestillingen har form som en kollektiv monolog, basert på minner fra oppvekst i Oslo på 1970 og 80-tallet, og den gradvise oppdagelsen av hvordan volden på mikronivå speiler volden på globalt nivå.

Lyttepremieren kan du høre på Black Box teater kl 13.30, torsdag 2. desember. I etterkant blir lydfilen tilgjengelig på web.

HABITAT: Et iscenesatt verksted

KROMspring: Habitat: et iscenesatt verksted

HABITAT er et iscenesatt dansekunst-verksted med Rom for dans som tematiserer hva et hjem kan være. I en tid hvor hjem oppløses, mennesker flytter på tvers av grenser og hvor det å kjenne tilhørighet stadig endres blir også vårt forhold til hva som kan kalles et hjem endret. HABITAT kan du få med deg 1. desember. Les mer her.