Premiere: Petals and tales 2

Dans på Showbox

Vi er glade for at å kunne presentere flere danseforestillinger på Showbox, og i år er det noe for alle aldre.

Under Havet – Krible ProduksjonerUnder havet

  1. desember kl. 10.00 og kl 12.00, Sentralen
    Målgruppe: 2-5 år

Hvorfor er fiskene så glatte? Hvorfor løper blekkspruten så fort? Hvordan kjennes tentaklene til maneten ut?

Sittende på et seil tas barna med på en reise under havoverflaten hvor de får møte to hav-vesener og får hilse på dyrene som bor der. Gjennom et absurd og lekent møte kan barna ta på, kjenne på, løfte på og klemme på alle dyrene de møter.

Premiere! Berre ein hund – Hege HaagenrudPremiere: Berre ein hund - Hege Haagenrud

  1. desember kl 11.00 og 12.30, Black Box teater
    Målgruppe: fra 6 år

Det gleder oss å kunne presentere en ny premiere på Hege Haagenruds produksjoner. I BERRE EIN HUND – en rekonstruksjon gjenforteller barn i alderen 3-7 år en historie slik de husker den. Som barn flest går de fort «sideveis» og forestillingen handler etter hvert om alt annet enn Per Sivles novelle fra 1887.

Danserne Alicia Kerrolf, Stian Danielsen og Vilja Kwasny forsøker etter beste evne å formidle historiene som utspiller seg, som medium for barnas stemmer og ideer.

Lavaskogen – Ingri Fiksdal

Ingri Fiksdal med ny barneforestillingFredag 2. desember kl 09.30 og 11.30, lørdag 3. desember kl 12.00 og kl 14.00
Målgruppe: Fra 6 år

Mystiske vesener gror ut av gulvet. De har krokete rygger, tentakler og nebb. De kryper og kravler og snurrer og sjangler. Kommer de fra en annen planet?

Lavaskogen er ei sanselig forestilling hvor tre dansere beveger seg i en haug av fargerike tekstiler. Publikum sitter på fire sider av scena og er tett på det som skjer.

Premiere! Kronbladhistorier – Panta Rei Danseteater og SangSangMaru (Korea)

Dans på Showbox30. november kl 18.00 og 1. desember kl 10.00, Black Box teater
Målgruppe: fra 7 år

Vi liker premierer på Showbox og det er utrolig flott å ha Panta Rei Danseteater tilbake på Showbox, denne gangen sammen med koreanske SangSangMaru.

Kronbladhistorier er en forestilling med et nyskrevet musikalsk verk og tekst fra poesi og eventyr. Det blir mange kronblader, et tre og … overraskelser.

Plastic Fantastic – Ibsen/Nesse/Kjos – Rom for dans

Plastic Fantastic30. november kl 11.00, Rom for dans
Målgruppe: ungdom

Med Barbie-figuren som symbol utfordrer Plastic Fantastic hvordan tanken om perfeksjon og idealer, og forventninger og konvensjoner rundt f.eks. kjønn og seksualitet påvirker oss, og hvordan vårt handlingsrom innskrenkes ut fra konstruksjonen av “rett” og “feil”.

Forestillingen er et portrett av et menneske, en kropp som aldri helt gjør det riktige eller passer inn. Hvordan finner man seg selv i en mainstream verden der man konstant møter på forutinntatte idéer og tanker rundt hvem man burde være?

Tribute to me – Martijn Joling

A tribute to me 130. november kl 12.30, Sentralen
Målgruppe: ungdom

Like me, like my videos, love my comments and don’t forget to put your thumbs up and your hands in the air!

I dette enkvinneshowet er vi vitne til et søk om å bli berømt og et ønske om sosial status. Vil hun bli kjent? Hvorfor? Hvorfor ikke? Og stemmer dette overens med hvem hun ønsker å være? A tribute to me er en dansekonsert.

Framtidens gym – Jo Strømgren kompani

Framtidens gym2. desember kl 18.00, Black Box teater
Målgruppe: ungdom/voksne

Framtidens gym er bærekraftig og bruker selvfølgelig alle eksisterende apparater og utstyr. Øvelsene er derimot helt nye og baserer seg på mange år med tverrfaglig forskning.  

Vi regner med at Framtidens gym vil sette standarden for kommende års læreplaner, ikke bare i Norge, men hele verden.    

Framtidens gym er en danseteaterforestilling laget av et av Norges fremste dansekompanier, Jo Strømgren Kompani i samarbeid med Brageteatret.