Åpningsforestilling: 9 2
Åpningsforestilling: 9

Åpningsforestilling: 9

Cas Public/Kopergietery (Canada og Belgia)

04/12/2018 - 19:30 - 20:30

Kjøp billett

Cas Public er kjent for sine fantastiske danseforestillinger, og de huser nå den atypiske utøveren Cai Glover, som til tross for hørselshemming er profesjonell danser. Koreografen Hélène Blackburn har tatt det uvanlige skrittet med å bruke Glovers funksjonshemming som utgangspunkt for forestillingen 9.

Oppfatte, oppleve, forstå.

Våre sanser tillater oss å forstå verden rundt oss. Sansene fungerer som en vindu mot alt som ligger utenfor oss, og uten dem blir ting lett forvridd. Hvordan er det mulig å fange den monumentale storheten til Beethovens 9. symfoni – en av mesterverkene i det klassiske repertoaret – hvis vi, som komponisten, har svekket hørsel? Forestillingen 9 inkarnerer denne utfordringen gjennom en dristig og sanselig reise. I samproduksjon med Kopergietery appellerer forestillingen til alle generasjoner, og bryter stillhetens grenser, hever seg over forskjeller og forvandler kropper til språk.

Medvirkende:

Produksjon: Cas Public & Kopergietery
Koreografi: Hélène Blackburn
Manus: Johan De Smet
Musikk: Martin Tétreault
Film: Kenneth Michiels
Lysdesign: Emilie B-Beaulieu and Hélène Blackburn
Kostymer: Michael Slack and Hélène Blackburn
Foto: Damian Siqueiros

9 is a creation of Cas Public and Kopergietery, coproduced with Spect’Art Rimouski and Place des Arts de Montreal. 9 received a creative residency at Place des Arts de Montreal, at Maison de la culture Mercier (Montreal), at Maison de la culture Frontenac (Montreal), Kopergietery (Gand), the Tarmac – la scène internationale francophone (Paris) and the Banff Center (Alberta).

Hjemeside: Cas Public