Bare en våt munn

Lindeberg/Nilsen

06/12/2018 - 18:30 - 19:30
Fra 16 år

Kjøp billett

De har vært på livmorfestival, dykket ned i litteraturen, ransaket sitt eget kjønnsspill og søkt etter sin indre – og ytre – gudinne i forarbeidet til denne forestillingen. Men først og fremst har de lyttet til kvinner.

Dersom kvinner har mislyktes i å skape ‘allmenngyldig’ kunst fordi vi er fanget i det personlige, hvorfor ikke da gjøre det ‘personlige’ allmenngyldig og gjøre det til gjenstand for vår kunst? – Chris Kraus

Bare en våt munn er en dokumentarisk teaterforestilling der det nystartede kompaniet Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens ideer om kvinnelighet. Materialet er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner med ulike aldre og bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og kjærlighet?

Etter flere gode samarbeid med Katja Brita Lindeberg gleder vi oss stort til å oppleve denne nye konstellasjonen mellom henne og Madeleine B. Nilsen!

Prosjektet har urpremiere 31. september på Lokstallen i Stjørdal. Følg prosessen på prosjektets Facebookside.

«Så står hun der foran meg, hu lille, dødsvakre dama. Øynene er så åpne at jeg er redd for å falle inn og aldri komme meg ut igjen, og tentaklene som slynger seg ut av de vidåpne chakraene hennes har fått grep om meg, og holder sjela mi så kvelende tett at jeg blir usikker på om jeg skal flippe ut eller om jeg burde ligge med henne.»