Hils på Bibliotek-Karen
Bibliotek-Karens Bibliotek

Bibliotek-Karens Bibliotek

Sagliocco ensemble

02/12/2023 - 14:00 - 14:35
Fra 3 år

Påmelding åpner 0800, lørdag via Deichman sine hjemmesider.

«Det må jeg undersøke!», sier Bibliotek-Karen. For i bøkene finnes nemlig svar på mye rart. Kan det stemme at monster liker bæsj? I biblioteket hennes er det mange bøker! Og akkurat som i barnehagen er det mange forskjellige avdelinger. Avdeling for store bøker og for små bøker, for gule og blå, for kokebøker, eventyr og poesi.

Her finnes triste bøker og morsomme bøker og en egen avdeling for skumle bøker som nesten ingen tør å låne. I biblioteket finnes også er veldig gammel og verdifull bok som ingen få lov å låne. Det er Henrik Ibsens samlede verker, første utgave, håndskrevet. Karen elsker å lese i den, selv om hun nesten ikke forstår noen ting. Men hun elsker å smake på ordene – nyte dem som godteri.

Men så skjer det noe rart. Karen oppdager nemlig en bitte liten nyfødt babybok, som bare har helt hvite blanke sider. Den er veldig liten og fryktelig søt. Men den kan også hylgråte! Er den sulten? Eller er den trett? Å få en nyfødt bok i fanget er jammen ikke lett … «Jeg lurer på hva den blir når den blir stor?», undrer Karen mens hun vugger hele bokhylla.

Gjennom forestillingen tar Karen med barna gjennom en opplevelse hvor noe er kjent, noe er nytt, og med en stor dæsj humor blir dette en lapskaus av litteratur, bøker som objekter, og overraskende lyder. I Bibliotek-Karens bibliotek vi vil ikke bare dykke inn i den verden bøker maler opp med ord, men like fullt hvordan de føles, lukter, og høres ut. Som Astrid Lindgren sier “Bøker trenger barnas fantasi, det er sant. Men det er enda mer sant at barnas fantasi har behov for bøker for å så kunne leve uten bøker.“

Med denne forestillingen ønsker Sagliocco Ensemble å vekke små barns interesse for bøker og pirre deres nysgjerrighet for litteratur gjennom teaterets lekne tilnærming. I en stadig mer digitalisert verden mener vi det blir viktigere og viktigere å gi fokus til den fysiske boka. Bøker, og fortellingene som bor i dem, er ikke bare kilde til kunnskap, men like mye et verktøy for utvikling av fantasi, empati og språk.

 

Varighet: 35 minutter
Målgruppe: Fra 3 år
Språk: norsk

Regi og manusutvikling: Anders Borchgrevink
Skuespiller og manusutvikling: Guandaline Sagliocco
Scenografi/objekter: Mari Lassen-Bergsten Kamsvaag
Musiker/lyddesigner: Geir Bremer Øvrebø
Stemmen til lille-bok: Albert Borchgrevink Hildarson
Kunstnerisk lydkonsulent: Nadine Esteve
Produksjon: Sagliocco Ensemble
Co produksjon Teater Ibsen

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Vestfold og Telemark fylkeskommune, Spenn, Porsgrunn kommune og Fond for Utøvende Kunstner. Takk til Karen Dalevoll for inspirasjon og støtte.