En krimfortelling om sorg
Break her new

Break her new

Unge Viken Teater

29/11/2023 - 12:30 - 13:30
Fra 16 år

Kjøp billett

«Break her new» er en krimfortelling og en historie om sorgbearbeidelse.

På en liten øy i det norske havgapet bor Erika, tvillingsøsteren, mor og far. En dag finner Erika søsteren sin skadet ved elva. Hun og den nyinnflyttede Guten hjelper henne hjem, men om natten blir søsteren borte. Hva har skjedd? Gikk hun frivillig, eller har noen ønsket å skade henne? Er det noen på skolen? Eller er det Guten? Vil de finne henne i live?

Sorg, frykt og forvirring preger Erika og relasjonene rundt henne, og slår sprekker i virkeligheten hennes til det at man ikke lenger kan stole på karakter, tid, sted og situasjon.

Stykket er skrevet i et poetisk språk med nervepirrende driv og i en form som kreativt og suggererende følger hovedpersonen Erikas subjektive opplevelse av å miste søsteren sin. Når Erikas verden bryter sammen, gjør også manuset det, og vi blir med henne ned i virkelighetstap, tvil, fortvilelse og frykt.

Karoline Una Moen Karoline er en dramatiker og dramaturg fra Bodø. Hun har en master innen Writing for Stage fra RCSSD i London og en påbegynt kunstnerisk PhD innen scenetekst fra det samme universitetet. Hennes arbeider har blitt vist på festivaler som Collisions Festival London og Malta International Theatre Festival. I 2020 deltok hun i Unge Viken teaters debutantprogram for unge dramatikere, hvor hun utviklet stykket Break her new. Noen av hennes siste arbeider inkluderer manusene Dyregrava (2022) som ble utviklet med støtte fra Unge Viken teater, Brennøye (2022) som har premiere på Svømmehallen Scene i 2023 og prosjektet moja på tvoja (2022) som ble skapt i samarbeid med Pikene på Broen.

Varighet: 60 minutter
Språk: norsk
Målgruppe: Fra 16 år

Forestillingen presenteres i samarbeid med Dramatikkens hus.

Av Karoline Una Moen
Med Ingrid Myhre Løvik, Fabian Christensen, Amalie Sofie Ibsen Jensen og Emil Rodrigo Jørgensen
Regissør Victoria Meirik
Kostymedesigner Synne Reichelt Føreland
Lyddesigner Magnus Dahle Larssen
Dramaturg Lina Killingdalen
Tekstdramaturg Øystein Ulsberg Brager
Tekniker Benjamin Vermeulen
Teknisk ansvarlig Håkon Karlsen
Produsent Sandra Sandbye
Produsert av Unge Viken Teater

Manuset til «Break her new» er utviklet gjennom UNG TEKST.