Debutantslipp
Debutantslipp

Debutantslipp

Unge Viken teater

01/12/2022 - 17:00 - 20:00

Kjøp billett

Torsdag 1. desember presenteres fire nye norske dramatikere! Bli med UNG TEKST på Vega Scene for en kveld fylt med lesninger og intervjuer og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer.

I 2022 har fire unge dramatikere fått et oppdrag av Unge Viken Teater: å skrive sitt første helaftens verk, som nå skal presenteres på Vega Scene i Oslo. Bli med og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer!

To av de tre vinnende manusene ved Dramatikkfestivalen 2023 er utviklet ved Debutantprogrammet 2020 og 2021.

Regissør Katinka Rydin Berge og dramaturgene Hilda Levin og Lina Killingdalen har håndplukket utdrag fra manus som isenesettes med hjelp fra skuespillerne Amell Basic, Ingri Enger Damon, Junaid Khan, Sindre Strand Offerdal og Catharina Vu.

Du kan vente deg lesninger om å ha putekrig med sin depresjon, om å ville reparere sin fortid, om søstre som blir til epletrær, og om å la seg bli innkalt til en krig som bare kanskje er din.

Det blir også spennende intervjuer med debutantene.

Debutantene du kan glede deg til å møte er:

Tatiana Delaunay (f. 1995)

Tatiana Delaunay er en fransk-italiensk regissør utdannet ved Central Saint Martins i London og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun skriver stykket The Sunny Side of Everything, en komedie om psykisk helse, hvor en ung kvinne blir holdt hjemme av sitt alter ego, en eldre mann som bare vil spise iskrem og se på Minutt for minutt.

«I put cyanide in your ice cream! You said you liked the spice! I can’t get rid of you, however much I try.»

Astrid Berg Hauge (f. 1998)

Astrid Berg Hauge er manusforfatter fra Westerdals Høyskolen Kristiania, og skriver stykket RÅTE om Lille, en voksen dame som har satt livet på vent etter at hennes søster Sara døde da de var barn. Alt hun har er et epletre i hagen plantet til minne av søsteren. Men en kveld finner Lille en råtten frukt i gresset. Og der – på den øverste grenen, sitter Sara og dingler med beina.

«Du tør ingenting. Jeg vil du skal bytte med meg.

For jeg tør. Jeg tør.

Si du er Sara og tør.»

Aleksander Varadian Johnsen (f.1996)

Aleksander Varadian Johnsen er skuespiller fra The Liverpool Institute for Performing Arts, og skriver stykket Tamzara, en selvransakende og absurd utforskning av nasjonalisme og å være diaspora. Hva har krigen egentlig med deg å gjøre? Hvor dype røtter har du?

«Hvis jeg ikke har røtter der

Hvorfor gjør det så jævlig vondt når de dør?»

 

Mari Qviller (f. 2000)

Mari Qviller studerer scenetekst ved Norsk Skuespillerinstitutt, og skriver stykket Små blå menn, om en ung mann som vil ta over familiegården i Litauen for å starte på ny. Foreldrene hans må bare ikke finne ut av kjæresten hans, Lucas, som venter i bilen.

«Vi er kjøtt. Som dunker. Og fløyel. Og sol. Mørkegrønn mose, fylte tomrom.

Sorte kjønnshår. I munnen. Et jorde.

Og det er alltid høst.»

Debutantprogrammet er en del av UNG TEKST, et utviklingsprogram for unge dramatikere i regi av Unge Viken Teater, støttet av Viken Fylkeskommune. Les mer på: https://ungeviken.no/ungtekst/