Den stygge andungen 1
Den stygge andungen

Den stygge andungen

Teater Manu

30/11/2022 - 11:00 - 11:50
Fra 5 år

Kjøp billett

I samarbeid med Teater Manu.

Eventyret «Den stygge andungen» handler om en andunge som kommer til verden og finner ut at han ikke er akseptert. Vi følger ham på hans første dag i andegården, hvor han blir møtt med hån fra de andre dyrene fordi han ser annerledes ut. Han er stygg, stor og stygg, og det vil ikke dyrene på gården godta. De dytter og slår ham, hånen øker, og til slutt snur til og med hans egen mor seg mot ham.

En dag blir det for mye for den stygge andungen og han bestemmer seg for å rømme. Alene i verden møter han mange utfordringer, men når vinteren blir til vår oppdager den stygge andungen at han faktisk er en vakker svane, og at det er i svaneflokken han hører til.
Og der blir han endelig bli akseptert.

 

H.C. Andersen skrev eventyret «Den stygge andungen» i november 1842 og det er fortsatt like aktuelt. Det kan leses på mange ulike måter; om å bli holdt utenfor et fellesskap av for eksempel seksuelle eller rasemessige årsaker, men også hvis man har en funksjonsnedsettelse eller bare er annerledes, og derfor må kjempe for å bli akseptert.

 

Regissør Thea Elisabeth Skallevolds visjon er å skape en forestilling som ikke bare appellerer til barn, men også til voksne, søsken og besteforeldre slik at det blir en felles opplevelse for alle.

«Alle trenger til fantasi. Spesielt når livet blir vanskelig. Som det blir, av og til. Vi vil invitere barn og voksne inn i et poetisk, lekent og magisk univers»
– Thea Elisabeth Skallevold, regissør.

 

Spilletid: Ca 50 minutter

SKUESPILLERE

Ipek D. Mehlum

Julie Ane Holst

KUNSTNERISK TEAM

Regi: Thea Elisabeth Skallevold

Språkdramaturgi: Sølvi R. Zuckermann

Scenografi og kostymedesign: Mari Hesjedal

Komponist og lyddesign: Odin Staveland

Rekvisita og teknisk produsent: Gøril Rostad

Lysdesign: Truls S. Yggeseth

Maskedesign: Therese Lia