Festen
Festen

Festen

ODE ung

01/12/2021 - 19:00 - 20:00
Fra 14 år

Kjøp billett

Iben inviterer til verdens beste hjemme-alene-fest. Men det som starter som en perfekt kveld blir fort satt på prøve når uinviterte dukker opp. Fasader slår sprekker, vennskap blir testet og det som skulle bli tidenes fest blir kanskje noe helt annet …

FESTEN leker med begrepet “fest” som symbol på livet. Gjennom bruk av sosiale medier i kombinasjon med sitt sceniske uttrykk, tar FESTEN på seg oppgaven med å forstå ungdommens sosiokulturelle normer, og deres måter å kommunisere på.

Forestillingen speiler et mikrounivers og de utfordringer ungdommer står ovenfor i møtet med den krevende balansegangen det er å stå opp for seg selv, sette grenser – og samfunnets ønske om å tilhøre en gruppe. Kommunikasjonen foregår også i et parallelt univers, på nett.

Det tematiseres rundt hvordan det har blitt viktigere å vise hvordan en lever, enn å faktisk leve. Forestillingen leder publikum gjennom ungdommene sine egne historier, der den ensomheten vi alle lever i, blir illustrert via vidt forskjellige opplevelser av samme fest. For noen av personene i handlingen representerer festen lykke, inkludering, nettverksbygging, humor og samvær. For andre smaker festen av utestengning, ensomhet, skamfølelse, overgrep og dårlige ruserfaringer.

ODE Ung er en selvstendig stiftelse som ble etablert i 2012 og ledes av Nina Lill Svendsen og Christer Tornell, to etablerte dansekunstnere. I sine produksjoner tar ODE Ung utgangspunkt i tematikk basert på ungdommers egne og selvopplevde historier – utarbeidet i samråd med ungdommene. I arbeidet med produksjonene hentes et bredt spekter av samarbeidspartnere inn til det kreative arbeidet. I dette tilfellet vil 10-15 ungdommer ved Edvard Munch videregående skole medvirke sammen med profesjonelle dansere.

 

Varighet 50 min
Publikum og målgruppe: Fra 14 år
Lyd- og lysdesign Petter Wiik, Christoffer Tornell og Sverre Randin
Digitalt vorspiel Joachim Krogvold
Takk til Seanse ved Marit Ulvund og Karstein Solli
Foto Achy Ouafik/CODA

Av og med

Nina Lill Svendsen og Christer Tornell (Ode Ung) og danserne Nanna Knutsson, Oliver Paulsson, Melanie Kajanne Källström og Lars Henriksen

Samarbeidspartnere

Edvard Munch videregående skole, DIXI, R.E.D., Nynorskens Hus, Scenekunstbruket, Fossumkollektivet, Uteseksjonen og CODA Oslo International Dance Festival

Med støtte fra

Spenn.no, Oslo Kommune, CODA, Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen, Fond for utøvende kunstnere og Seanse (forproduksjon)