Framtidens gym
Oslopremiere: Framtidens gym

Oslopremiere: Framtidens gym

Jo Strømgren Kompani

02/12/2022 - 18:00 - 18:45
Ungdom

Kjøp billett

Et demonstrasjons-show om framtidens gymundervisning.
Forestillingen foregår i temaets naturlige habitat – gymsalen.
Framtidens gym er bærekraftig og bruker selvfølgelig alle eksisterende apparater og utstyr.
Øvelsene er derimot helt nye og baserer seg på mange år med tverrfaglig forskning.  

Harmoni mellom sjel og legeme står i fokus og alle øvelser forholder seg til et tema, enten det er politikk, mote, sosialantropologi eller kulturhistorie. En medisinball er ikke lenger en medisinball, men et symbol på noe viktigere i samfunnet. En ribbevegg er ikke noe man klatrer i, men et synonym for livets brutalitet. Likeså markerer framtidens treningstøy et skifte i forhold til identitet og mangfold. Der hvor fortiden har fokusert på drakter og funksjonalitet vil framtiden vektlegge egenart og friksjon. Svømmedrakter i ull er eksempelvis svært muskelbyggende, og lagdrakter i ulike farger skaper nye synergier. På det mer filosofiske planet er det eksempelvis mentalt aktiviserende å spille tennis uten ball.   

Vi regner med at Framtidens gym vil sette standarden for kommende års læreplaner, ikke bare i Norge, men hele verden.    

GYM er en danseteaterforestilling laget av et av Norges fremste dansekompanier, Jo Strømgren Kompani i samarbeid med Brageteatret.

 

Med: Preben Lillebø Rongve, Mattias Ekholm og Susie Davies | Medvirkende tekniker: Mikkel Are Olsenlund | Regi og scenografi, lys og lyddesign: Jo Strømgren | Kostymedesign: Bregje van Balen

Foto: Guro Beitohaugen