Historier om å (ikke) kommer hjem

Issa/Lopez/Gato

02/12/2021 - 13:00 - 15:30
Fra 15 år

Kjøp billett

For oss i Norge, er ytringsfrihet og det å utøve en kunstart man brenner for en selvfølge, slik er det ikke for Gato. Likevel velger han, som han selv sier, dansen 100 av 100 ganger. 

Gjennom dokumentarfilmen «Bboy For Life» og dans blir vi kjent med Gato og hans vilkår som danser i Guatemala. Kontrasten mellom å vinne Heddaprisen og Kritikerprisen i Norge, og påfølgende dødstrusler i hjemlandet kunne ikke ha vært større. M13 – ofte omtalt som en av verdens farligste gjenger – truer Gato på livet … Fordi han er danser.

Som en dyktig danser har han gjennom hiphopkulturen banet seg vei ut av favelaen, og han anses som en trussel som kan rekruttere “framtidige soldater” – altså barn – ut av gjengmiljøene gjennom å drive med dans. 

Av og med

Pierro Issa, Nicolai Lopez og Gato

Regissør : Jon Tombre
Video: Fahil Anwari
Scenografi: Even Børsum
Dokumentar : Nandus Film
Foto: Kristian Glomnes, Seanse
Støttet av: Seanse

Workshop

«Bboy For Life» vil bli vist for publikum på storskjerm. Dokumentaren blir etterfulgt blant annet et foredrag, dans og poesi. Publikum vi bli tatt med på en reise som innebærer alt fra kidnappinger, tap av nære venner, trusler, drap, flukt, eksil, oppdagelser om eget opphav, vennskap, trygghet, politikk, korrupsjon, solidaritet og kjærlighet mellom venner.