Fagsamtale: Å lage kunst med kjønnsmangfold som tema
Fagsamtale: Å lage kunst med kjønnsmangfold som tema

Fagsamtale: Å lage kunst med kjønnsmangfold som tema

03/12/2018 - 14:00 - 16:00

På årets Showbox vises Tobias og dagen det smalt, og vi inviterer i den forbindelse til en fagsamtale om tematisering av barn og kjønnsidentitet i kunst for barn og unge.

 

Program

14:00: Velkommen

14:15: Samtale med dramatiker Jenny Svensson, scenekunstner Kristine Myrheim og forfatter Line Baugstø

15:00: Pause

15:10: Innlegg av Mikael Scott Bjerkeli fra Harry Benjamin Ressurssenter

15:30: Samtale med alle fire og spørsmål fra salen

Ordstyrer: Jarl Flaaten Bjørk

 

Spørsmål for dagen

  • Er kjønnsidentitet hos barn fremdeles et stigmatisert tema, og hvordan angripe dette kunstnerisk? Gjør man det mer stigmatiserende å lage en hel forstilling/verk av noe som bør være et ikke-tema?
  • Hvordan snakke om erfaringer som ikke er sine egne?
  • Hva må voksne tenke på i arbeidet med dette – både som kunstner og i mottakerapparatet (lærere, foreldre, andre)

 

Deltakere

Jenny Svenssoner født og oppvokst i Stockholm og flyttet til Tromsø 2008. Hun har bachelor i dans fra Laban Centre of Contemporary Dance i London (2008) og har gått det to-årigeforfatterstudiet på Norges Arktiske Universitet i Tromsø (2016). Hun arbeider som frilansende dansekunstner, dramatiker, forfatter og skribent. Hun har hatt flere verv i ulike organisasjoner, bl.a. som styreleder for Forum for nordnorske Dansekunstnere (2010 –2014), styremedlem i RadArt – nettverk for fri scenekunst (2012-2015) og styremedlem i Ordkalotten internasjonale litterturfestival (2017-dd) og medlem i utvalget for scenekunst i Norsk Kulturråd (2016 – 2019, leder fra 2018).

Kristine Myhre Tunheim fra Sørreisa er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og er en av initiativtakerne bak Rimfrost produksjoner som hun er kunstnerisk leder av. Her medvirker hun som skuespiller, konseptutvikler og kunstnerisk produsent. Tunheim jobber også som frilansskuespiller med base i Tromsø. Hun mottok i 2017 arbeidsstipend for yngre, nyutdannete skuespillere, Ungkunststipendet til festspillene i Nord-Norge i 2016 og har vært ansatt i skuespiller- og danseralliansen siden våren 2017. Kristine sitter også i programrådet for Vårscenefest – Tromsø scenekunstfestival, er en av medstifterne i kompetansebedriften Perrong 48 og er under opplæring for å bli Sykehusklovn.

Line Baugstø er forfatter og har skrevet en lang rekke bøker for barn og voksne, både romaner, noveller, dramatikk og sakprosa. Hennes siste bok, Vi skulle vært løver, handler om 12 år gamle Leona som er «født i feil kropp». Boken ble nominert til Arks barnebokpris.

Mikael Scott Bjerkeli begynte sin medisinske behandling for å bli den mannen han var og er for 25 år siden. I snart 20 år har han jobbet med kjønnsidentitetstematikken, han er utdannet sosionom, og han er også en av stifterne til Harry Benjamin ressurssenter. Hvor han tidligere har vært styreleder. Han jobber nå som senior rådgiver i HBRS.

Ordstyrer: Jarl Flaaten Bjørk, skuespiller og kunstnerisk leder for Flaatenbjørk kompani.

 

Tid og sted

Mandag 3. desember kl. 14- 16
Lille scene, Black box teater,
Gratis, plassbegrenset.
Påmelding til gabrielle@scenekunstbruket.no innen onsdag 28. november.

Seminaret foregår på norsk.