Melting

Amund Sjølie Sveen / Slagr / Lawrence Malstaf

29/11/2017 - 10:00 - 11:00
fra 16 år

Vet du egentlig hvor mange ganger du kan fly til Thailand før jorda går under? Eller hvor mye CO2 det koster å lage en teaterforestilling?

Karl Marx beskrev kapitalismens konsekvenser for 150 år siden med de berømte ordene «All that is solid melts into air» («alt fast blir flytende»), men selv ikke den godeste Marx kunne forutsi at i dag smelter til og med isen.

Etter Economic Theory for Dummies (2013) – som undersøker vårt økonomiske system, dets bakgrunn, utvikling og funksjon – er Amund Sjølie Sveen tilbake med MELTING, som graver videre i klimaproblemet, de siste 30 års aggressive, deregulerte finanskapitalisme, og vår mulige felles framtid.

  • Hva skjer når isen smelter?
  • Hva skjer når økonomien smelter?
  • Hva skjer når samfunn, velferdsstat, fellesskap, offentlig kunstfinansiering og menneskers framtidsutsikter smelter?

MELTING er tre ting på én gang; foredrag, konsert og teater. MELTING er politisk analyse, musikk framført på vinglass, og en enorm roterende installasjon som fyller scenen og gir assosiasjoner til vektløshet og verdensrom.

MELTING har ambisjon om å gi påfyll av kunnskap samtidig som du får rom til ettertanke rundt eget liv. Det handler både om det store systemet og om det lille mennesket. Og uansett om du forlater forestillingen beroliget eller utålmodig når det gjelder vår felles framtid, har du forhåpentligvis alle fall blitt litt klokere.

MELTING er et samarbeid med installasjonskunstner Lawrence Malstaf og musikerne i Slagr.

«Selv om budskapet kan ta motet fra de fleste, holder Sveen oss oppe ved hjelp av en sjarmerende og humoristisk tone. Samtidig gis publikum stor plass til å la budskapet synke inn i de musikalske delene, som forsterkes av det store mobile lerretets sakte rotasjoner.»
Scenekunst.no, Venke Marie Sortland, 27.10.2016

Amund Sjølie Sveen, kunstner og musiker, har tidligere blant annet laget Economic Theory for Dummies (2013) der han forsøker å forklare hele det økonomiske systemet – fra steinalder til hedgefond – på én time.

Slagr spiller «akustisk ambience» på glass, vibrafon og strengeinstrumenter; et vakkert, sart og meditativ landskap i stadig endring, med et løst utgangspunkt i norsk folkemusikk. Trioen fikk Spellemannpris i 2016.

Lawrence Malstaf har gjort det til sin misjon i livet å gjøre fysikkens grunnleggende prinsipper følbare i teater- og utstillingsrom over hele verden. Hans spesiale er store bevegelige installasjoner som langsom endrer seg og avslører poesien i rommet rundt oss.

 

Av og med Amund Sjølie Sveen
Musikk av Anne Hytta og Slagr:
Hardingfele: Anne Hytta
Cello: Katrine Schiøtt
Stemte glass:   Amund Sjølie Sveen
Installasjon og lys: Lawrence Malstaf
Dramaturg: Gry Ulfeng

Co-produsert av BIT Teatergarasjen, Bergen (NO).

Støttet av Norsk kulturråd, Fritt Ord og Dramatikkens hus

 

http://www.amundsveen.no/project/melting/

 

NB! Forestillingen tirsdag 28. november spilles på engelsk. De andre forestillingene på norsk.