#Me&U

Rom for dans

05/12/2018 - 15:30 - 17:30
Fra 13 år

Kjøp billett

Forestillingen #Me&U utforsker spørsmål knyttet til identitet, kropp og relasjoner, og ønsker å bevisstgjøre de unge om egne uttrykk og egne valg. Hvordan ser vi (på) hverandre og hvordan snakker vi til/med hverandre?

I kjølvannet av #metoo, og ikke minst i dagens bilde- og delingskultur på sosiale medier, trenger unge verktøy til å snakke om kropp, grensesetting, kjønn og seksualitet, og å sette grenser for hva de ønsker å være med på. Årets nasjonale Ungdatarapport viser dessuten at et stadig økende kroppspress gjør seg gjeldende. Sosiale medier og et økende fokus på kropp, trening og kosthold gjør at dette oppleves som stressende, både for gutter og jenter. Forestillingen #Me&U vektlegger dialog, samhandling og toleranse, og synliggjør flere kvaliteter ved det å være ung enn ytre ting som utseende og prestasjon.

Todelt produksjon

#Me&U er en to-delt produksjon. Først gjennomføres en times verksted der ungdommene deltar i skapende prosess og visning. Deltagerne møter hverandre aktivt, reflekterer sammen, deler erfaringer, deltar i en kunstnerisk prosess og lager korte koreografier. Materiale fra verkstedet tas videre inn i en scenisk forestilling.

Publikum sitter først i grupper rundt hver ”sin” utøver. Fem dansesoloer utspiller seg i rommet. Publikum kommer tett på én utøver og dennes personlige historie, med tema som for eksempel kjønnsidentitet, mot til å ta egne valg, utilstrekkelighet, kroppsfiksering og seksualitet. De fem soloene utspiller seg simultant i rommet, og lyder og historier smitter over på hverandre. Etter hvert kommer de fem utøverne sammen i ulike tablåer og gjenkjennelige situasjoner; klasserommet, skolegården, på fest osv.

Vi opplever sterke historier om støtte, svik, utenforskap, sårbarhet, forelskelse, samhold og styrke.

En pause deler verksted og forestilling, total tid er 2 timer.

Målgruppe: 13- 16 år

Medvirkende:
Kunstnerisk ansvar: Caroline Wahlström Nesse
Faglig ansvar: Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre
Dramaturg Marius Kjos
Utøvere:  Ida Haugen
Anita Vika Langødegaard
Charlott Utzig
Erlend Danielsen
Sebastian Biong
Komponist: Julia Gjertsen
Kostyme: Antti Björn
Lysdesigner: Anders Ødegaard
Tekniker: Thea Åretun Svensson
Foto: Tom Sinding-Larsen
Produsent Camila Myhre og  Mari Haugen