Plastic Fantastic
Plastic Fantastic

Plastic Fantastic

Ibsen/Nesse/Kjos - Rom for dans

30/11/2022 - 11:00 - 12:00
Fra 15 år

Kjøp billett

Med Barbie-figuren som symbol utfordrer Plastic Fantastic hvordan tanken om perfeksjon og idealer, og forventninger og konvensjoner rundt f.eks. kjønn og seksualitet påvirker oss, og hvordan vårt handlingsrom innskrenkes ut fra konstruksjonen av “rett” og “feil”.

Forestillingen er et portrett av et menneske, en kropp som aldri helt gjør det riktige eller passer inn. Hvordan finner man seg selv i en mainstream verden der man konstant møter på forutinntatte idéer og tanker rundt hvem man burde være?

Rommet er fylt med uanstendighet og upassende oppførsel. Uforsiktig kaster Jonathan seg ut i noe ekte, noe rart og noe veldig tvilsomt, der spørsmål om frihet og frigjørelse sirkulerer. Grenser og normer blir tøyd og bøyd for å finne ut – hvor går grensa for hvor annerledes det er “lov” å være?

Plastic Fantastic er en interaktiv solo-danseforestilling for 10. trinn og vgs. skapt i samarbeid mellom dansekunstner Jonathan Ibsen og Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos ved Rom For Dans.

Jonathan selv har hatt et ønske om å lage den forestillingen han skulle ønske han selv hadde fått se som 16-åring. Han sier: «Gjennom å vise et menneske i konstant søken etter tilhørighet og forståelse er målet å blotte sårbarheten i å føle man ikke passer inn. At jeg, sammen med ungdommene, kan komme til et sted der vi tør å snakke om det vi ikke helt kan gripe eller forstår, og kanskje finne et fellesskap i det føle seg «feil», annerledes og langt fra perfekt.»

Forestillingen varer 1 time.

Målgruppe: 10.klasse og vgs

Kunstnerisk ansvar: Jonathan Ibsen, Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos. 

Skapende utøver: Jonathan Ibsen

Lys: Jonathan Ibsen, i samarbeid med Einar Reynisson Grimsby

Scenografi og kostyme: Jonathan Ibsen

Komponist: Fredrik Petrov

Produsent: Rom for dans