Showbox Fringe: Okkupasjonens fanger
Showbox Fringe: Okkupasjonens fanger

Showbox Fringe: Okkupasjonens fanger

Vega Ung Teater

05/12/2019 - 17:00 - 18:00
Ungdom

Kjøp billett

En lesning basert på verksted med skuespillere fra Vega Ung Teater i møte med dokumentarteaterstykket Prisoners of the Occupation skrevet av den israelske dramatikeren Einat Weizman og palestinske politiske fanger.

Stykket belyser en hverdag under okkupasjon der hver fjerde palestinske ungdom kan forvente å havne i fengsel uten lov og dom. Motstand er et av hovedtemaene. Stykket omhandler både motstand og inngår selv som en del av en bredere kulturell motstandsbevegelse. I 2017 ble forestillingen forbudt av israelske myndigheter, men har nå likevel nettopp hatt premiere på et uavhengig teater i Tel Aviv.

 

Gjennom arbeid med utvalgte scener og improvisasjoner over grunntemaene har de unge skuespillerne gått i møte med en ukjent virkelighet.

 

Det vil være en refleksjonssamtale etter forestillingen ledet av kunstneren Vibeke Harper som nylig kom tilbake fra researchreise på Vest-bredden.

  • Hvordan er dette relevant for ungdom i Norge i dag?
  • Hvordan bygges håpet i det daglige?

 

Målgruppe: Ungdom
Varighet: ca. 40 minutter inkl. refleksjonssamtale
Språk: Norsk

 

Tekst/Dramatiker: Einat Weizman og palestinske politiske fanger
Med (på scenen): Skuespillere fra Vega Ung Teater
Regi/Koreografi: Marius Kolbenstvedt

I samarbeid med/Co-produsent: Vega Ung, Vega Scene, HUMAN, Motforestillinger, Østfold kulturutvikling, Minerva Art Academy.

Støttet av: Norsk kulturråd, FFUK, Fond for lyd og bilde, Fritt ord Dramatikkens hus, migrant, Norsk skuespillersenter, Østfold kulturutvikling, Palestinakomiteen i Norge og spenn.no.

 

Web/nettside kompani:

https://vegascene.no/article1369620.ece

https://www.mariuskolbenstvedt.work