Kunstnersamtaler 3

Kunstnersamtaler / Artist talks

Hildur Kristinsdottir og Anders Kippersund

03/12/2020 - 12:00 - 12:30

En sofa, en lenestol, en halv time, to scenekunstnere. Hva snakker de om? På Showbox 2020 lanserer vi vår nye video- og podcastserie; Kunstnersamtaler. To og to møtes de hos oss i Kabelgata. Vi har satt dem sammen, noen har møttes før, andre møtes for første gang, og felles for dem begge er at de jobber med scenekunst for et ungt publikum.

 

Hildur Kristinsdottir er regissør, skuespiller og dramatiker. Hun har blant annet arbeidet med teatertrilogien Klassikere for kids, og er kunstnerisk leder for Dramatikkfestivalen. Hildur fikk i 2020 kunstnerskapstøtte sammen med Eirik Willyson, i duoen Kristinsdottir/Willyson. Hildur har også bakgrunn som breakdanser, og har hatt en rekke oppdrag som danser/koreograf/skuespiller for TV, næringsliv, festivaler m.m.

 

Anders Kippersund er skuespiller, produsent og regissør, som har hatt scenekunst som del av hele livet. Han er kunstnerisk leder/produsent av Turnékompaniet, som han etablerte i 1987 sammen med søsknene Jonas, Inga-Live og Peter, og siden den gang har de laget forestillinger som har turnert over hele landet. Fra 2007 har Turnékompaniet drevet Hamar teater, hvor de står for et stort og utadrettet kulturarbeid, og de har mottatt flere priser for sitt virke, senest i 2020 da Anders og Jonas vant Frilansprisen. Anders er i tillegg stagefight-lærer og medlem av Nordic Stage Fight Society