Kunstnersamtaler 1

Kunstnersamtaler / Artist talks

Hina Zaidi og Daniel Grindeland

01/12/2020 - 15:00 - 15:30

En sofa, en lenestol, en halv time, to scenekunstnere. Hva snakker de om? På Showbox 2020 lanserer vi vår nye video- og podcastserie; Kunstnersamtaler. To og to møtes de hos oss i Kabelgata. Vi har satt dem sammen, noen har møttes før, andre møtes for første gang, og felles for dem begge er at de jobber med scenekunst for et ungt publikum.

Daniel Grindeland startet med breaking i 2005, jobber idag som frilanser og er medlem av Absence dansekompani. Uttrykket til Daniel er basert på dans, akrobatikk, eksplosivitet og historiefortelling, og målet er å formidle kunst, og spre glede og dybde gjennom dansen til mennesker i alle aldersgrupper. Han har bred erfaring som danser på institusjoner, internasjonalt og på turné i Den Kulturelle Skolesekken. I tillegg er Daniel aktiv workshopholder og foredragsholder, og har også vunnet flere dansekonkurranser.

 

Hina Zaidi er skuespiller, slampoet og boksetrener. Hun er utdannet barnevernspedagog, og scenekunstner fra Nordic Black Xpress. Hina har erfaring fra både scene og film/TV, og fra arbeid på både institusjoner og i det frie feltet. I 2019 var hun med og utviklet bokseforestillingen BEST sammen med Det Norske Teatret på Rommen Scene, SPKRBOX og Stovner Bokseklubb. Hun har jobbet med barn og ungdom i flere år og i flere sammenhenger, både som underviser og scenekunstner.