Tornerose sov i hundre år
Tornerose

Tornerose

Jammy Voo, Rhum and Clay og Teater Innlandet

29/11/2017 - 19:00 - 20:00
fra 8 år

Hun nekter å stå opp. Vil bare sove. I hundre år. Minst.

Tornerose er en deilig mørk og morsom forestilling, inspirert av Brødrene Grimms velkjente eventyr. Med live musikk, dokker, fysisk teater og 80- tallsestetikk, får vi servert en saftig porsjon tenåringstrøbbel. Et kyss kan være løsningen på mye, men ikke på alt …

Tornerose var på turné i Innlandet i mars 2017.

Med: Kate Edwards, Emily Kreider, Julian Spooner, Matthew Wells, Eliza Wills-Crisp, Greg Hall
Av: Jammy Voo Theatre i samarbeid med Rhum and Clay
Regi: Yngvild Aspeli
Musikk: Greg Hall og Emily Kreider
Scenografi: Polina Borisova
Kostymedesigner: Sylvia Denais
Lysdesign: Dominic Jeffery
Dokker: Polina Borisova og Yngvild Aspeli

ANMELDELSER:

Gudbrandsdølen Dagningen – Per Ivar Henriksbø: Fascinerende Tornerose
«Oppsetningen er lekende, visuell og impliserer mange ulike teknikker. Fra tradisjonelt skuespill, dans og store bevegelser til bruk av dokker og skyggespill på lerret.»

«Innimellom er det sjarmerende morsomt. Den ene av dokkene – sauen – er stormende vittig. Også hovedpersonen – Tornerose – er ei dokke som blir levende i samspill med skuespillerne. Så levende at vi som ser på, blir dratt inn i illusjonen. Noe av symbolikken må vi selv tolke og finne ut av. Den snaue timen har likevel mer enn nok temperatur til å fylle kvelden.»

Hamar Arbeiderblad – Paula Bjertnes: Vakker og innholdsrik: Terningkast fem
«Tornerose har blitt til eventyrlig fantasiteater, med mange vakre bilder. Publikum så ut til å storkose seg på premièren i går kveld. »
«…en fantasifull reise, liksom inn i hodet til tenåringen Tornerose, som bare ønsker å sove. Det gjaldt å gi slipp på det gamle eventyret, og la seg henrive av tenåringsvirkeligheten i stedet.»

«Regissør Yngvild Aspeli og de to internasjonale teaterkompaniene, Jammy Voo og Rhum and Clay, klarte å blande virkelighet og drøm med humor og magi.» «…estetisk vakker med den elegant bevegende dokken og den gode lyssettingen. Og hele tiden kom det nye, morsomme påfunn, slik at det aldri ble noen dødpunkter.»

«Det magiske lå i bruk av skyggeteater blandet med selve dokken, som var skummelt ekte. Ja visst sov Tornerose, til ergrelse og bekymring for venner og foreldre. Men da hun ble tatt med på en reise av skuespillerne i 80-talls klær, kom hennes tankevirksomhet fram. Dokken sto hele tiden fram i lyset, mens hun sukket, danset, kjørte bil, jogget eller spilte dataspill. En småsulten dokkesau kom stadig forbi som et morsomt motiv, og scenen med tilbakeblikk til da Tornerose var baby høstet også mye latter.»

«Dette er teater med en god og deilig ettervirkning»

Galleri EKG – May-Britt Bjørlo Henriksen: Tankevekkende, mørk og morsom Tornerose
«Mørkt, trist, morsomt, visuelt og underholdende. Urpremieren av teaterstykket Tornerose på Teater Innlandet holdt hva regissør Yngvild Aspeli lovte på forhånd, og skapte en rekke følelser for liten og for stor.»

«Figuren Tornerose var svært livaktig, også når hun sov.»

«Aspeli og de to teaterkompaniene Jammy Voo og Rum and Clay, har klart det. I en forestilling med raske sceneskift, hvorav noen tablåaktige scener, musikk, figurteater og skyggeteater skapte de med enkle virkemidler magi på scenen. Skuespillerne Kate Edwards, Emily Kreider, Julian Spooner, Matthew Wells, Eliza Wills-Crisp, Greg Hall trollbandt publikum gjennom skuespill, figurteater, skyggeteater, musikk på scenen og visuelle virkemidler i en forestilling hvor det tekstlige ikke er i førersetet, og estetikken er hentet fra 80-tallet.»

«Perspektivet og fortellerstandpunktet var annerledes enn den historien vi er vant til fra eventyrene og fra filmverdenen. Både voksne og barn fikk en liten tankepille å tygge på da de dro hjem. For der hvor vi tradisjonelt møter Tornerose i en lineær fortelling hvor den ytre handlingen blir fortalt, har regissør Aspeli og de to teatergruppene valgt et annet fortellerstandpunkt gjennom å fortelle Torneroses egen historie.»

«Det er en visuell sterk forestilling med gode skuespillerprestasjoner.»