Ufroståegli 3
Ufroståegli

Ufroståegli

Frida Odden Brinkmann

07/12/2018 - 13:30
Fra 5 år

Kjøp billett

En forestilling om utenforskap, språkbarrierer og inkludering.

Sjongleringsballen Kugel ankommer et univers som er helt fremmed. Der møter Kugel ulike grupperinger av baller og klosser, men sliter med å finne sin plass. Den prøver forstå og gjøre seg forstått, men blir lei av å ikke kunne være seg selv. De andre er så annerledes! Noen er til og med ganske skumle. Er Kugel modig nok til finne seg venner selv om de ikke snakker samme språk? Finnes det andre måter å være sammen på? Og må universet egentlig være slik som det alltid har vært?

Språk er ikke bare et lingvistisk system men et sett med kulturelle og sosiale koder, vaner og rutiner som eksisterer i alle mulige miljøer. Ufroståegli er en forestilling om språkbarrierer, men helt uten ord. Ambisjonen er at forestillingen skal være inkluderende og tilgjengelig for alle, uavhengig av bakgrunn og språkferdigheter.

Frida Odden Brinkmann er sjonglør og sirkusartist. I denne soloforestillingen tar hun utgangspunkt i egne erfaringer fra da hun flyttet til Frankrike for å studere sirkus uten å kunne et ord fransk.

”Vi snakker ikke samme språk. Dere skjønner ikke hvem jeg er. Jeg har så mye å by på, dere går glipp av meg. Når jeg prøver å si noe framstår jeg som dum og enkel. Jeg blir lei av ikke å være meg. Jeg prøver å knekke koden, finne sammenhengen, snapper opp et ord her og et annet der. Et bruddstykke, en gåte jeg må løse … Nå klarer jeg å snakke, men passer likevel ikke inn.  Sosialt vingeklippet. Dere er så annerledes. Kan vi få noe ut av å være sammen selv om vi ikke forstår hverandre? ”

Uttrykksformen er fysisk og kanskje litt uforståelig i seg selv. Publikum må følge godt med, her skjer mye av dramatikken i detaljene! En blanding av bevegelse og imponerende, nyskapende sjonglering, akkompagnert av spesialkomponert musikk. Sjongleringsballene spiler en fortellende rolle hvor handlingen formidles gjennom objektteater. Forestillingen er en visuell opplevelse der scenografien, kostymet, farger og former skaper et tydelig univers

 

 

Medvirkende

Idé/dramaturgi/utøver: Frida Odden Brinkmann
Regi/dramaturgi: Berit Eik
Koreografi: Torgunn Wold
Komponist/lyddesign: Anthony Barratt
Scenografi/kostyme-/plakatdesign: Katja Ebbel Frederiksen
Lysdesign: Ivan Tomasevic Vucasovic
Rekvisittør: Gøril Rostad
Kostymesøm: Else Ciljan Jacobsen
Bakteppemaleri: Kjell Åge Meland
Foto: David Skauen

Støttet av: Norsk Kulturråd, Spenn, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Oslo Kommune Kulturetaten, Fredrikstad Kommune, Østfold Fylkeskommune.

Takk til: Akershus Teater og Østfold Kulturutvikling.

 

Frida Odden Brinkmann er utdannet ved Académie Fratellini i Paris, Cirkuspiloterna i Stockholm og ved AFUK i København. Hun har jobbet som profesjonell sjonglør og sirkusartist siden 2008 både selvstendig og i anerkjente kompanier som Jérôme Thomas Cie (F) , Gandini Juggling (UK) og NoFit State Circus (UK). Hun er en av få kvinner i verden som behersker å sjonglere med 9 sprettballer på en gang.

Hun produsserte forestillingen “Circo Herencia” i 2010, en duoforestilling med Gaston Sanchez. Denne har turnert med DKS siden 2011, har besøkt til sammen 11 fylker og spilt snart 500 ganger. “1 1⁄2” var Frida Odden Brinkmanns første soloprosjekt hvor hun arbeidet med møte mellom sirkus og figurteater. Denne har spilt på festivaler i 9 land og turnert med DKS i 8 fylker, og har totalt blitt spilt snart 300 ganger.

Ufroståegli er Frida Odden Brinkmanns første fullfinansierte prosjekt med støtte fra bla. Kulturrådet. Dette åpnet for muligheten til å bruke god tid på å finne et nytt kunstnerisk uttrykk og være nyskapende innenfor sirkussjangeren. Hele prosessen har vært forankret i tematikken utenforskap og språkbarrierer og resultatet har blitt en visuell, fysisk og musikalsk forestilling for store og små.