Den var en gang det ble et nå (Teater Joker) 1

Den var en gang det ble et nå

Mine damer og herrer, gutter og jenter, troll og prinsesser. Bli med inn i eventyrenes magiske verden, med historier om heltemot, hjertelag, kløkt, underlige vesener, skumle skapninger, prinsesser, troll og folkekjære skatter. Tre utøvere, to kvinner og en mann, ruller ut et teppe og spiller ut eventyr fra Norge og verden.  Med enkle grep skapes verdener ut av «ingenting».

 

En teaterforestilling med eventyr for barn. Passer for barn i alderen fra 4-12 år

 

Det vi opplever nå, hvor hele verden stenger ned og livet settes på pause, gjør noe med hvordan vi tenker om og responderer på samfunnet rundt oss. Det nære får en større verdi, og vi går tilbake til det basale. For hva er det som virkelig har verdi?

Hva knytter mennesker sammen? Det gjør historier. Det har de alltid gjort og det vil de alltid gjøre. Og gjennom historier kan vi lære noe, om oss selv og hvordan det er å være et menneske i verden. Det er nettopp i denne tiden vi må fortelle hverandre historier, ikke minst til barna våre.

Eventyrene har overlevd det meste, og grunnen er ganske enkelt at de har noe å si, noe grunnleggende, om mot, hjertelag og samhold.

 

Teater Joker er et prisvinnende kompani som i snart 30 år skapt ny teaterdramatikk for barn og ungdom.

 

Regi og idé: Irene Lecomte

Skuespillere: Guri Glans, Haakon Strøm, Kari Ramnefjell

Komponist: Geirmund Simonsen

Kostymer: Line Jeanette Antonsen

 

Takk til scenograf Gjermund Andresen, Spenn, FFUK, Seanse, Fond for Frilansere og Oslo Kulturskole/Schous Kulturstasjon