Monster i mage

Monster i magen

Monster i magen er en morsom, overraskende og rar monologforestilling om sorg og monstre.

Vi møter Jenta som er travelt opptatt med å lage monsterfeller. Hun har nemlig et monster i magen som hun skal bli kvitt! Monster har flyttet inn i magen til Jenta uten å bli invitert, og har bodd der helt siden mora til Jenta døde. Nå har Jenta testet 947 monsterfeller og synes det er på tide at Monster kommer seg ut. Men det teite monsteret rikker ikke på seg …

Monster i magen reflekterer lekent rundt hvilke forventninger vi har til sorg og barn som sørger. Gjennom monsterfelletesting og tankespinn blir vi med Jenta innom plagsomme magefølelser, uhåndgripelig savn – og håp, selv når verden ikke er så enkel.

Rollelek er Jentas mestringsstrategi, og Monster er katalysator for å sette ord på følelsene. Jenta er de sinte barnas forsvarer, og viser at alt ikke alltid trenger å være logisk for å være riktig.

Scenekunst.no kalte forestillingen «En sjarmbombe om sorg» og skrev «I Monster i magen blir barnets sorg skildret vakkert og rørende, men med humor og brodd. Det er morsomt og trist, litt skummelt og ganske koselig. Monster i magen er skikkelig fint teater.»