Glemt

Simone Grøtte

30/11/2017 - 19:30 - 20:30
fra 13 år

Bestefar forteller at han som 11-åring ble hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert med den tyske båten Karl Arp. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om dette før? Hvorfor hadde jeg ikke spurt?

GLEMT er en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe. Hverdagserindringer, krigens nyanser, smak, lukt og barndomsminner. Forestillingen tilnærmer seg den store krigen gjennom det lille menneskets erfaringer. Publikum inviteres inn i scenerommet til en nær opplevelse formidlet gjennom dans, objekter og autentiske lydopptak fra en fortiet fortid.

GLEMT er erindringer om krig, om å miste, om å glemme, om å forsøke å reise seg igjen.

Simone Grøtte er danser og koreograf fra Lakselv i Finnmark, og er blant annet kjent for den kritikerroste publikumssuksessen ”Mannen som stoppa hurtigruta.”  Arbeidet bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. Forestillingene hennes utforsker spørsmål rundt identitet og tilhørighet, med en dypt menneskelig tilnærming. Grøtte har tidligere gjort samproduksjoner med store institusjoner som Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Riddu Riddu Festivalen.

Co–produsert av Festspillene i Nord-Norge.

Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Spenn.no, Fond for utøvende kunstnere og Dansearena nord.

Jeg spør bestefar hvilken lyd han husker best fra krigen. Han svarer ”luken som skalkes igjen over oss når torpedoalarmen går.”
Simone Grøtte
Simone Grøtte har et eget talent for å gjøre lokal historie til noe universelt, og en spesiell evne til å forvandle det trivielle til noe eksotisk.
Jo Strømgren
Medvirkende:
Konsept, regi og koreografi: Simone Grøtte
Dansere: Geir Hytten, Dag Rune Sjøli, Åsne Storli, Hanne Svenning og Karianne Andreassen
Komponist og lyddesign: Herman Rundberg
Scenografi: Mari Lotherington
Lysdesign: Tor Ditlevsen
Regikonsulent: Katrine Strøm
Inspisient: Maja Eline Larssen
Historisk konsulent: Arvid Petterson
Maskedesign: Ole Elias Høve
Kostymedesign og søm: Caroline Evju og Else Ciljan Jakobsen