KROMspring: Mellomtiden
KROMspring: Mellomtiden

KROMspring: Mellomtiden

Rom for dans

30/11/2021 - 17:30 - 18:30
Fra 10 år

Rom for Dans sin nye produksjon Mellomtiden drar veksler og inspirasjon fra Fantasy-sjangerens estetikk, historier og karakterer, og tar opp store spørsmål om livet og døden. Vi leker med begrepet tid, og de store spørsmålene i livet; hvor lenge er en evighet – og hva skjer i mellomtiden?

Forestillingen inneholder mange ulike fortellerelement som skaper flere lag av fortolkningsmuligheter for publikum. Vi tar i bruk filmatiske virkemidler og handlingen skifter mellom ulike tider og steder.

Oppskrift på Fantasy: Ta en tidløs verden og en historie om liv og død. Tilsett et problem, og gjerne noen fantasifulle skikkelser som kan ta oss med fra en tid til en annen. Ta gjerne også med en mytologisk skapning, et ikke-menneskelig vesen, for eksempel en drage. Rør godt!

Tiden vi lever i og den ytre konteksten som pandemien har gitt oss tillegger dessuten forestillingen nye meningslag. For hvordan forholder vi oss til en verden der alt snus på hodet og blir uforutsigbart, og vi ikke lenger kan møtes på vanlig vis?

 

Vi har et svært begrenset antall billetter. Send mail til sofie@scenekunstbruket.no med forespørsel. 

 

Kunstnerisk ansvar, koreografi, dramaturgi: Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos.Medskapende utøvere: Tora Brekke, Jonathan Ibsen og Kristine Søgnesand
Tekst: Kristine Søgnesand
Musikk: Martin Ødegaard.
Lysdesign: Ane Reiersen
Kostymedesign: Kjell Nordström
Scenografi: Marius Kjos i samarbeid med Caroline Wahlström Nesse
Produksjon: Camilla Myhre, Thea Åretun Svensson og Martin Bergo Selsjord.

KROMspring
en mønstring/festival for, av og med barn og unge.

Mønstringen/festivalen KROMspring er en samling med 5 av våre profesjonelle verk, samt forestillinger der barn og unge selv er skapende og utøvende. 

KROMspring inneholder verksteder og forestillinger produsert for DKS der barn og unge får delta, oppleve, skape og reflektere. Verkstedene og forestillingene tilbys til skoleklasser i Oslo på dagtid, samt til et begrenset voksent fagpublikum knyttet til festivalen Showbox, arrangert av Scenekunstbruket.

Fredag arrangerer vi i sammarbeid med ShowBox fagdag om deltakelse.

Vårt arbeid på Rom for Dans springer ut fra en relasjonell kunstnerisk praksis som inviterer til samhandling, kroppslig opplevelse og erfaring. Til grunn ligger en overordnet kunstnerisk målsetning om å se den enkelte, jobbe med inkludering og demokrati, og å ta opp tematikker som berører det å være menneske i møte med andre.

Det er et mål at KROMspring skal bli en årlig hendelse. Samtlige forestillinger under KROMspring følges av ulike skribenter og forskere som vil utvikle tekster til en artikkelsamling/antologi som omhandler skapende arbeid, barn, unge, deltakelse og refleksjon.

KROMspring: Mellomtiden 1 KROMspring: Mellomtiden 2