Kunstnersamtaler 2

Kunstnersamtaler / Artist talks

Guri Glans og Joakim Borgen

02/12/2020 - 12:00 - 12:40

En sofa, en lenestol, en halv time, to scenekunstnere. Hva snakker de om? På Showbox 2020 lanserer vi vår nye video- og podcastserie; Kunstnersamtaler. To og to møtes de hos oss i Kabelgata. Vi har satt dem sammen, noen har møttes før, andre møtes for første gang, og felles for dem begge er at de jobber med scenekunst for et ungt publikum.

Guri Glans er skuespiller og produsent, som har jobbet aktivt med det unge publikummet i 25 år. Hun har vært utøver i Teater Joker i 15 år, turnert i inn og utland med både med Jo Strømgren kompani og Teater NIE, og underviser på flere utdanningsinstitusjoner. Guri elsker teatret, og har stått på scener fra Nuuk til Sydney, men har hatt noen av sine fineste stunder på scenen i en svett gymsal.

Joakim Borgen er gründer og produsent, nå styreleder i teaterkompaniet Madam Pysj som på kort tid har blitt blant de mest spilte kompaniene i Den kulturelle skolesekken. Han har tidligere vært produsent i NRK Radioteatret og jobber også til daglig som driftsleder innen engroshandel, men har også erfaring utøvende, både som skuespiller og musiker. Joakim har skrevet og regissert begge forestillingene til kompaniet som nå er ute på turné, Star Wårs (med Å) og Harry Påtter (med Å).