Showbox ekstra: Mulegutten
Showbox ekstra: Mulegutten

Showbox ekstra: Mulegutten

Teater Joker

03/12/2021 - 18:00 - 19:00

Muleguttens brødre er fanget av trollet, og han reiser for å finne dem. Sammen med sin gamle og slitne hest leter han opp fjellet med trollet i, og der finner han brødrene, skapt om til stein.

Heldigvis møter han en passe tøff og klok prinsesse, og på veien noen hjelpere som kanskje kan redde både ham, brødrene og prinsessa.

Forestillingen er en blanding av figurteater og maskespill i kombinasjon med Teater Jokers særegne signatur, den fysiske teaterformen seriemime.

 

Manus/regi: Niels Peter Underland

Forfatter og illustratør: Øyvind Thorseter

Skuespillere: Kristoffer Hjulstad, Patrick Børjesson, Marianne Hetland, Haakon Strøm.

Scenografi og kostymer: Gjermund Andresen

Dukkemaker: Grete Larsen

Komponister: Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen

Lysdesigner: Johan Haugen

Dramaturg: Birgitte Strid

Produsent Teater Joker: Guri Glans

Produseres i samarbeid med Nordland Teater, og markerer Teater Jokers 30 års jubileum.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Det Norske Komponistfond, Fond for Lyd og Bilde.

 

Teater Joker

Teater Joker er et fritt scenisk kompani med en overordnet målsetting om å skape ny scenekunst, gjerne i samarbeid med en dramatiker om utviklingen av manuskriptet.

Teater Joker har i snart 30 år (jubileum i 2021) skapt ny teaterdramatikk for barn og ungdom, og har en tydelig kunstnerisk identitet og et eget scenespråk. Til sammen har Teater Joker underholdt over en halv million barn og unge med sine underfundige og særegne teaterstykker, parallelt med enkelte produksjoner rettet mot voksne. Alle kompaniets tidligere produksjoner har turnert i stort volum over hele landet, og har også besøkt festivaler i utlandet bl.a. Sverige, Iran, Kina og India, og i mai 2020 gjester de en festival i Japan. Teater Joker samarbeider fast med den Norske Opera & Ballett og Yu Theatre i Kina.