Showbox Inclusive: We are Symphony
Stor kunst for små barn

Stor kunst for små barn

04/12/2018 - 09:30 - 12:00

Seminaret vil bli holdt på engelsk.

Gjennom prosjektet STOR kunst for små barn ble tre nye forestillinger for 0-3 år vist på Dansens Hus i 2017 og 2018. Forestillingene var Sans og samling av Becker/Fiksdal/Langgård, We are Symphony av Oslo Koreografiske og Lulla av dybwikdans.

Nå blir de samlet til en liten festival – til glede for alle interesserte voksne, og ikke minst de minste.

I forbindelse med festivalen arrangeres det et seminar. Professor Leif Hernes og førstelektor Ellen Os leder seminaret hvor kunstnerne vil formidle erfaringer rundt å skape verk for 0-3 år, og tanker om denne målgruppa sin framtid som publikummere.

De tre forestillingene som er produsert i prosjektet har alle kvaliteter som gir barn gode kunstopplevelser, også sammen med sine omsorgspersoner. Førsteamanuensis i drama og teater ved Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning, Lise Hovik, er invitert for å kommentere de tre forestillingene. Hun har arbeidet med de yngste barna som målgruppe i mange år og kombinerer å produsere kunst med forskning. Hun vil drøfte hvilken betydning kunst for denne målgruppen har både for kunsten og de kunstnerne som tar utfordringen med å skape kunst for de yngste barna (0-3 år). Hun vil både ha et nasjonalt og et internasjonalt perspektiv. Lise Hovik jobber nå med prosjektet Verken Fugl eller Fisk – om betydningen av affekt i kunst for barnehagebarn.

 

Tirsdag 4.desember kl. 9.30-12.00
Dansens hus cafe, gratis, plassbegrenset. Meld deg på til billettsalg@dansenshus.com

Vil du få med deg forestillingene i festivalen? se program her.