Showbox arrangeres for 15. gang

Showbox arrangeres for 15. gang

For 15 år siden samlet Showbox Scenekunstbrukets arrangørnettverk, som da bestod av 15 fylker og scenekunstnere, til tre dager med forestillinger og seminar. Det var et sprekt program allerede da, med både Baktruppen og Lisa Lie – og med Katma, som også i år er her med sin forestilling. I programmet for 2005, sto det at målsetningen for Showbox blant annet var «å peke på hvilke muligheter vi har til å formidle mangfoldet innenfor dette kunstfeltet for et bredere publikum» og at festivalen «skal være en faglig, kunstnerisk og sosial møteplass for utveksling av erfaringer, skape nye kontakter og se mulige samarbeidsprosjekter». Og i dag, 15 år etter, er dette fortsatt hovedgrunnen til at vi lager Showbox – en åpen publikumsfestival for alle som er interessert i scenekunst for et ungt publikum.

I dag har festivalen blitt den ledende årlige festivalen for et ungt publikum i Norge, med både et nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt. Ser vi på alle forestillingene som opp gjennom tidene har spilt på Showbox –  i tillegg til de produksjonene som er og har vært i Scenekunstbrukets repertoar de siste 25 årene, viser det et stort, vitalt og mangfoldig kunstfelt.