Maurinvasjon!

Maurinvasjon!

Hva skjer? Maur på størrelse med mennesker inntar skolegården? Og de samler … brødsmuler på størrelse med hele brød?

Maur er en interaktiv og spektakulær danseforestilling hvor hver forestilling er unik og tilpasset uterommet den spilles i. Publikum samarbeider med maurene, får ulike oppgaver og blir kanskje også med på en liten maurdans.

Forestillingen Ants ble produsert av Polyglot Theatre i 2012 og har siden spilt for tusenvis av barn i Australia i offentlige rom; i parker, på torg, kjøpesentre, flyplasser og museer. Maur er en videreutvikling av Ants, tilpasset norske skoler og Den kulturelle skolesekken. Rom for dans har hatt faglig og kunstnerisk ansvar for utviklingen av den norske versjonen, og er produsent i Norge. DKS Innlandet og DKS Oslo har vært pådrivere for å få produksjonen til Norge og har bidratt med midler for å realisere prosjektet.

Foto: Ida M. Halvorsen