Åpningsforestilling og Europapremiere: Rising Tide

Internasjonale forestillinger

Underdogs – Spitfire Company (CZ)

UNDERDOGSVi tjuvstarter festivalen mandag med to visninger av tsjekkiske Spitfire Company sin forestilling Underdogs. Spitfire Company regnes som et av de mest progressive kompaniene i Tsjekkia om dagen, og har spilt på festivaler over hele verden. Utrykket er alltid fysisk, og de kombinerer ulike stilarter. Gled deg til en familieforestilling som kombinerer fiksjon med dokumentarteater, live-kino med tegneserier, levende musikk og rap, objektteater og fysisk action.

Rising Tide – Arch8 (NL)

Åpningsforestilling og Europapremiere: Rising TideÅpningsforestillingen Rising Tide med nederlandske Arch 8 har premiere 24. november i New York, og kommer deretter til Showbox for Europapremiere. Kompaniet, ledet av Erik Kaiel, har flere ganger gjestet Showbox tidligere med lekne, innovative danseforestillinger for det unge publikumet. På scenene møter vi blant annet Julie Steinjord Mjøen og Thea Ellingsen Grant som vi sist så i Panta Rei Danseteaters forestilling Det vi ikke ser på Showbox i fjor.

Yana og Yetien – Pickled Image (UK) og Figurteatret i Nordland

Yana og Yeti til ShowboxBritiske Pickled Image har samarbeidet med Figurteatret i Nordland om forestillingen Yana og Yetien. De har holdt på i snart 20 år, og har spesialisert seg på figurteater. I tillegg til forestillinger for teater gjør de også mye gateteater og holder workshops i å lage figurteaterdukker. Dette er Figurteatrets femte co-produksjon med Pickled Image, som også sto bak blant andre publikumssuksessen Coulrophobia og den prisbelønte Hamsun-forestillingen Hunger.

Minimal Animal – Theaterhaus Ensemble (D)

MINIMAL ANIMAL 1Tyske Theaterhaus Ensemble skulle egentlig komme til Showbox i fjor med Minimal Animal, men måtte desverre kansellere. Vi er derfor glade for å ha dem på plass i år! Kompaniet holder til på Freies Theaterhaus i Frankfurt am Main og produserer hvert år tre forestillinger for et ungt publikum. Forestillingene varierer i form og format, men en ting endrer seg alri: De jobber tett på publikum og er alltid tilgjengelige i etterkant av forestillingen.

Frosken på bunnen av brønnen tror at himmelen er rund – Vélo Théâtre (FR)

Frosken i bunnen av brønnen tror at himmelen er rundFra Frankrike kommer Vélo Théâtre med Frosken på bunnen av brønnen tror at himmelen er rund. Kompaniet har holdt på med objektteater siden 1981 og samarbeider fast med flere andre teatre og kompanier, i tillegg til å tilby residensopphold til kunstnere. Forestillingen er poetiske og tankevekkende, og på Showbox blir vi blir tatt med på en drømmeaktig reise i historier som først og fremst fortelles gjennom visuelle bilder.