Premiere: Never AFK

Never AFK

Møt gameren Billie, en level 150 Warmage som bruker mesteparten av tiden sin på å være i den fargerike verdenen Phelmae. Billie elsker å spille og konkurrere sammen med guilden sin, men henger aller mest med bestevenninna Buffy, en forfengelig necromancer og Billies trofaste kompanjong. En dag finner de en uoppdaget del av spillet …

Never AFK (Away From Keyboard) handler om et ungt menneske som tilbringer mesteparten av tiden sin i dataspillenes magiske verden. Forestillingen undersøker identitet og relasjoner, og de mørke kreftene som eksisterer utenfor og i oss selv. I en visuell og altoppslukende reise løftes debatten om dataspill og avhengighet ut på scenen, og utfordrer synet vårt på hva som egentlig er virkelighet.

Historien og konseptet er utviklet gjennom intervjuer og workshops med unge mennesker som spiller mye data/TV-spill, og som kjenner på stigma, maktesløshet og frustrasjon over at deres historier ikke blir fortalt. Sammen med spillere og eksperter har vi gjennom et prosessorientert arbeid bygget en historie som belyser hva et menneske kan gå igjennom, både i møte med spillet og med samfunnet utenfor, når livet i stor grad foregår i en digital tilværelse.