Hils på Bibliotek-Karen

Kveldsforestillinger

Lyst til å ta med familien eller venner på en forestilling på Showbox, men så er du eller dem opptatt på skole eller jobb på dagtid? Fortvil ikke, vi har kveldsforestillinger hver dag, og du kan kjøpe enkeltbilletter til alle sammen.

Premiere: Å leve videre – Rimfrost produksjoner

Mandag 27. november kl 18.00
Kloden teater

Fra 16 år

Premiere: Å leve videre

I monologforestillinga Å LEVE VIDERE møter vi søstra som var på Utøya sammen med broren sin. Hun var 15 år, han var 21 år. Broren kom aldri hjem igjen. Hun forteller om de 12 årene uten broren og prøver å leve videre med savnet, sorgen og redselen som preger hverdagen hjemme i Nord-Norge. I raseriet etter den grusomme hendelsen bestemmer hun seg for å aldri mer drive med politikk.

Les mer og finn billetter

Åpningsforestilling: Torn og Rose i Eventyrland – Teater Vestland/Teatret Vårt/Nordland teater

Tirsdag 28. november kl 18.30
Vega scene

Fra 6 år

Åpningsforestilling: Torn og Rose

Krise! Eventyrland har begynt å miste magien sin, og det er like før det er snipp snapp snute for alle dei underfulle skapningane som bur i landet bortom stjernestøvet. For å vekke opp att folk sin kjærleik for eventyr inviterer Torn og Rose publikum til omvising i Eventyrland for aller første gong!

Dei eldste teatertriksa i boka blir blanda med den aller nyaste teknologien for å gi publikum ei teateroppleving Europa aldri har sett maken til. 

Les mer og finn billetter

Påkemon (med Å) – Madam Pysj

Onsdag 29. november kl 17.30
Sentralen

6 – 15 år

Kveldsforestillinger

Æsj Ketchup har endelig blitt ti år og er klar for å legge tiden på skolebenken bak seg og starte på karriereveien mot å bli verdens beste Påkemon-trener.

Dessverre er ikke alle påkemoner så interessert i å bo inni en liten ball resten av livet, selv om de synger om det i åpningssangen, og det hele blir ganske mye verre for Æsj når en påstått snill diktator tar mantraet «Fange alle nå!» litt vel bokstavelig.

Les mer og finn billetter

Uventa – Antero Hein

onsdag 29. november kl 18.00
Teater Manu

Fra 13 år

Parkour!

UVENTA tar oss med på en fysisk og visuell opplevelse – en symbiose mellom dans, parkour, teknologi og media.

Mellom ulike lag av tid og virkelighet møter vi to parkourutøvere og en musiker som sammen med live projeksjon av video og lys tar oss med på uventa overganger inn i et surrealistisk, flerdimensjonalt mellomrom.

Les mer og finn billetter

Farvann – Queendom v. Ifejilika/Lydersen og Numa Edema

torsdag 30. november kl 18.00
Dramatikkens hus

fra 15 år

Farvann

FARVANN er en selvbiografisk forestilling, skapt av tre skuespillere med bakgrunn fra Norge, Uganda og Nigeria. Forestillingen går til kjernen av hva det vil si å være menneske: Hvem er du egentlig, og hvordan ble du den du er?

Sammen deler Monica, Asta og Numa fargerike og dramatiske fortellinger som binder sammen fortid og nåtid – fra det dansk-norske slaveskipet Fredensborg til skuespillernes egne familiehistorier. I sentrum av minnene finner de sine fedre.

Farvann er både ny norsk dramatikk og flerkulturell Oslo-historie, med historier og minner fra flerkulturell oppvekst på Lambertseter, Nordstrand, Bjølsen og miljøet langs Akerselva.

Les mer og finn billetter

Lilla Svansjön – Claire Parsons co (S)

Torsdag 30. november kl 18.00
Teater Manu

Fra 4 år

I stedet for de grasiøse svanene publikum kanskje forventer seg så dukker det opp tre figurer som prøver seg på å fly og finner de beste trinnene for fugler i gruppe.

LILLA SVANSJÖN tar et oppgjør med hvem som får ta plass og med forventningene til hvordan ting skal gjøres. Dette er en stor klassiker i ny drakt, som handler om å gå sine egne veier.

Les mer og finn billetter

Kameleonene – Unge Viken Teater

Fredag 1. desember kl 18.00
Kloden teater

fra 13 år

Kameleonkompetanse

«Kameleonene» handler om oppvekst og krysskulturell identitet. Om å famle etter å finne seg selv, finne sin plass og hvor man hører til. Om å sende hjerte-emojis til bestemor i Tunisia fordi man ikke snakker samme språk, om å blende inn, stikke seg ut, om kjærlighet som er som godteri, om «hudfarga» blyanter, om rasisme og fordommer, om hemmelige koder, om å tilpasse seg så godt at du mister deg selv og om å finne venneflokken sin og om hvordan man har lov til å forandre seg gjennom hele livet.

Les mer og finn billetter

Project Dictator – Rhum + Clay (UK)

Lørdag 2. desember kl 14.00 og 18.00
Kloden teater

Ungdom og unge voksne

Project Dictator 1

… eller hvorfor demokratiet er overvurdert og jeg ikke savner det i det hele tatt. 

Project Dictator av britiske Rhum+Clay er like morsom som den er hjerteskjærende, er like intim som den er universell. En halsbrekkende guide til totalitarisme og inneholder både militærkupp, valgkamp-floskler, populisme og fornedring av det menneskelige – samtidig som det hele er ytterst underholdende og gøy!

Her blir det slapstick, klovnemoro, satire og historiefortelling.

Finn billetter

Bibliotek-Karens bibliotek – Sagliocco Ensemble

Lørdag 2. desember kl 12.00 og 14.00

Fra 3 år

Hils på Bibliotek-Karen

«Det må jeg undersøke!», sier Bibliotek-Karen. For i bøkene finnes nemlig svar på mye rart. Kan det stemme at monster liker bæsj? I biblioteket hennes er det mange bøker! Og akkurat som i barnehagen er det mange forskjellige avdelinger. Avdeling for store bøker og for små bøker, for gule og blå, for kokebøker, eventyr og poesi.

Gratis påmelding kl 08 samme dag, hos Deichman Bjørvika.

Påmelding kl 12.00
Påmelding kl 14.00

Les mer her