Showbox Fringe: Best

Showbox Fringe

Hver år vises det en rekke forestillinger i Oslo under Showboxuka som vi ikke har mulighet til å legge inn i vårt eget program. Men vi ønsker at alle dere som kommer til Oslo skal ha mulighet til å se enda mer scenekunst for det unge publikumet, og derfor har vi Showbox Fringe.

Det norske teatret

Showbox Fringe: Tschick – Adjø BerlinTschick – Adjø Berlin: Det er siste skoledag før sommarferien. Tatjana har invitert klassen på fest, men Maik blei aldri invitert. Ikkje har han planar for sommarferien heller. Han skal vere åleine i villaen familien bur i. Men så dukkar Tschick opp i ein stolen Lada … Med det startar ei reise som kjem til å endre det meste for dei to fjortenåringane. Ein sommar som kunne blitt uuthaldeleg kjedeleg blir i staden fylt med vennskap, forelsking, merkelege hjelparar og dramatikk.

Showbox Fringe: Charlie og sjokoladefabrikkenCharlie og sjokoladefabrikken: Bli med inn i sjokoladefabrikken som gir deg vatn i munnen og fritt spelerom for fantasien! Her er ingenting for godt til å vere sant, sjølv om alt ikkje er så søtt som det ser ut. Charlie og sjokoladefabrikken er ei herleg dryg og mørk historie for både barn og vaksne, der dei slemme får som fortent og dei snille får oppfylt sine søtaste draumar.

Showbox Fringe: BestBest: Boksing er meir enn å slåst. Best er ei framsyning om vennskap, om samhald, og om det å blø for klubben. På scenen møter vi skodespelar, slampoet og boksetrenar Hina Zaidi og åtte ungdomar frå Stovner Bokseklubb. Tekstane i framsyninga er basert på ungdomanes eigne tekstar og Hina Zaidis slampoesi.

NIE:

Showbox Fringe: The girl with the ugly faceThe girl with the ugly face: Lisa har lett for å bli sint. Når hun blir sint, så blir hun veldig sint. Hun har aldri slått noen, eller kastet stein på noen. Men når hun blir sint så sier hun slemme ting.

En forestilling om språk og sinne. Det er også en forestilling om vennskap, og om hvordan det er mulig å gjøre ting godt igjen når alt føles vondt.

Vega Ung Teater:

Showbox Fringe: Okkupasjonens fangerOkkupasjonens fanger: En lesning basert på verksted med skuespillere fra Vega Ung Teater i møte med dokumentarteaterstykket Prisoners of the Occupation av den israelske dramatikeren Einat Weizman og palestinske politiske fanger.

Undercover Theatre Company:

Showbox Fringe: Didn’t Know That About You 1Didn’t know that about you: De gamle gudene har slitt med populariteten de siste årtusenene. Hvor blir det av offergaver og tilbedelsen? Menneskeheten inviteres nå til en storslagen fest for å vinnes tilbake. Dette er gudenes siste sjanse til å gjeninnta makttronen og opprettholde de gamle systemene.

Det Andre Teatret:

Såvidt en julehitSåvidt en julehit: Kom i julestemning og opplev juleversjonen av «Såvidt en Hit for Kids». Her får du høre julesangene du ikke visste fantes. Sammen lager Simen og Håvard en julehit på stedet – har du hørt «Du grønne glitrende tre hvor skal du?» eller julevisa «På låven sitter Batman»? Alt kan skje når du kommer med forslag! Ta turen og få med deg en ny julehit til spillelisten din.