De Dansers åpner Showbox!

Tirsdag 28. november inviterer vi tradisjonen tro til Showbox åpningsforestilling på Black Box i Oslo. Til å sparke det hele i gang har vi fått det internasjonalt anerkjente kompaniet De Dansers med deres forestilling The Basement!

De Dansers har etablert seg som et av de mest etterspurte kompaniene i Europa de siste årene. Kompaniet har en særegen stil, der levende musikk og samtidsdans utgjør kjernen i utrykket, og gruppen jobber tett mot publikums første møte med dans, for familier, barn og ungdom.

Du lever på feil side, noen få steg fra avgrunnen. Det er mørkt der. Du holder døren låst. Du må være tøff, veldig tøff. Disiplinert og uredd. Hvis du lar de andre komme nær deg, blir du trampet ned.

The Basement handler om unge mennesker som har bygget opp barrikader rundt seg selv. Seks utøvere, musikere og dansere gir ungdommene en stemme og en kropp. De er ustabile og ekstreme. Temaet for The Basement er nedrustning: om hvordan mennesker som lenge har vært under press, må kjempe for å få tilbake noe av sin uskyld. Gjennom de harde rustningene klarer menneskelig kontakt trenge inn. «Vi kan kanskje være venner … kanskje».

“a strong piece of dance theatre, that blows you away in such a delightfully forceful way, that it leaves you gagging for more.“ – Zitty Berlin

Målgruppe: Fra 13 år